23948sdkhjf

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Svenska Our/Vodka har gjort det förut – i Berlin, Detroit, London, Amsterdam och Los Angeles.

Nu har turen kommit till New York, och med öppnandet av mikrodestilleriet Our/New York mellan sjätte och sjunde avenyn blir man det första lagliga på Manhattan sedan förbudstiden startade på 1920-talet.

Bolaget, som startades av svenska entreprenörer och sedan finansierades av Pernod Ricard, grundades 2010 och har sedan 2013 byggt och investerat i mikrodestillerier runtom i världen. De drivs sedan av lokala partners som producerar och säljer vodkan.

Grundreceptet är detsamma världen över, men skillnaden görs i de lokala ingredienserna som finns tillgängliga – främst i vattnet och närproducerade råvaror.

Partnern i New York blir klädentreprenören Dave Ortiz, som vid destilleriet kommer att erbjuda bland annat försäljning, bar och guidade turer.

– Our/New York är ett viktigt och spännande kapitel i Our/Vodka-berättelsen och Dave, född och uppvuxen i New York, är den perfekta partnern att skriva det kapitlet, säger Åsa Caap, grundare och vd för bolaget, i ett pressmeddelande.

Destilleriet öppnar upp portarna på fredag.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tapas på svenskt vis på HaQ

Yux Mexican och Yuc Latasian följs av husmanskost på HaQ.

Östermalms saluhall – försenad och fördyrad

Renoveringen av Östermalmshallen 400 miljoner dyrare än planerat.

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Finaldags för Årets unga kock

Två Michelin-stjärnor till Gastrologik

Krögarduon har väntat sex år på att få lägga till ytterligare en stjärna.

Mr Cake till Göteborg

Nyhetsbrev

De kan bli bästa krog på White Guides gala

Arkiv

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.138