23948sdkhjf

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Svenska Our/Vodka har gjort det förut – i Berlin, Detroit, London, Amsterdam och Los Angeles.

Nu har turen kommit till New York, och med öppnandet av mikrodestilleriet Our/New York mellan sjätte och sjunde avenyn blir man det första lagliga på Manhattan sedan förbudstiden startade på 1920-talet.

Bolaget, som startades av svenska entreprenörer och sedan finansierades av Pernod Ricard, grundades 2010 och har sedan 2013 byggt och investerat i mikrodestillerier runtom i världen. De drivs sedan av lokala partners som producerar och säljer vodkan.

Grundreceptet är detsamma världen över, men skillnaden görs i de lokala ingredienserna som finns tillgängliga – främst i vattnet och närproducerade råvaror.

Partnern i New York blir klädentreprenören Dave Ortiz, som vid destilleriet kommer att erbjuda bland annat försäljning, bar och guidade turer.

– Our/New York är ett viktigt och spännande kapitel i Our/Vodka-berättelsen och Dave, född och uppvuxen i New York, är den perfekta partnern att skriva det kapitlet, säger Åsa Caap, grundare och vd för bolaget, i ett pressmeddelande.

Destilleriet öppnar upp portarna på fredag.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Nyhetsbrev

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Arkiv

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.117