23948sdkhjf

Ger Ikea-korvarna en match

| Av Erika Lindbom Sierakowiak | Tipsa redaktionen

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

För fem år sedan införde Biltema en enkel kaffeservice som så småningom utvecklades till en större caféverksamhet. Konceptet har varit en succé och omsättningen går upp med cirka 30-40 procent per år.

Caféerna har nu ett brett sortiment med klassiska bakverk, pajer, kalla och varma mackor och olika typer av korv. Storsäljaren är ”Biltemakörven”. Förra året såldes cirka sex miljoner korvar.

– Utvecklingen i caféerna har överträffat alla våra förväntningar. Siffrorna talar sitt tydliga språk. Utöver 6 miljoner korvar sålde vi också 2 miljoner kaffe med bulle och 1,5 miljoner glassar, berättar Adelina Voci, vice vd Biltema.

Biltemas mål är nu att fortsätta satsningarna på caféverksamheten. Nu ligger familj och barn i fokus.

– Vi ska höja kvalitén ytterligare en nivå. Vi bygger ut våra caféer och gör miljön ännu mer trivsam och avkopplande. Vi kommer att inreda speciella barnhörnor där barnen kan leka. Hela familjen ska känna sig hemma i våra caféer och alla ska kunna hitta något smarrigt till riktigt bra priser! säger Adelina Voci.

Mer om: Biltema
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Nyhetsbrev

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Arkiv

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.1