Trio till branschorganisation

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I torsdags presenterade Convenience Stores Sweden i samband med årsmötet en ny styrelse.

Branschorganisationen Convenience Stores Sweden välkomnar nya styrelseledamöterna Oscar Sohlberg från Axfood Närlivs, Niklas Lindström från Direkten och Göran Sandahl från Privabgrossisterna. Därtill omvaldes ledamöterna Ola Ahlsén, som också omvaldes till ordförande, Magnus Carlsson från Reitan Convenience, Anders Huss, vd Emab, Mats Pålsson från Sibylla i Helsingborg, Ghassan Ghaziri från Ullared, Jessika Kristensson från Ängelholm och Christian Holmström från Göteborg.

Under årsmötet i Ystad avtackades även två ledamöter; Eva Pettersson, tidigare vd i Axfood Närlivs, i dag vd för Axfood Snabbgross och Christina Bredberg som i höstas lämnade Direkten-kedjan och i dag är verksam inom Privabgrossisterna och My Way-kedjan. 

Vid årsstämman konstaterades även att branschen går för högtryck just nu.

- Rätt skött så har convenience-branschen en mycket ljus framtid. Vi har nämligen hamnat i ett läge där vi kan utvecklas parallellt med samhället. Vi är i fas med kundernas behov och den hotfulla e-handeln är inget problem för oss. Kanske till och med en fördel. Genom att förstå samhällsutvecklingen kan vi svara upp mot den. Kanske är det nu eller aldrig, säger Bengt Hedlund, vd i Convenience Stores Sweden i en kommentar.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Max vd hoppas på 50 år till

Richard Bergfors i intervju om kedjans framtid.

Från Gotthards till Norrlandsoperan

Han går till Qvanti

Vill främja hållbart fiske

Kocken och kreativa ledaren kan numera också titulera sig ambassadör för hållbart fiske.

De ska sköta ruljansen på Bank Hotel

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Nyhetsbrev

Ny nod för life science och livsmedel

Arkiv

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

Upprop i restaurangbranschen - vill öka efterfrågan på svenska råvaror

Efter sommarens torka uppmanas restauranger och måltidsverksamheter välja svenskt kött, frukt och grönt för att stötta bönder efter sommarens torka.

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bordsservering på McDonald´s

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.191