Svensk bartender bäst i Norden - igen

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Han kan numera titulera sig Nordens bästa bartender efter att ha kammat hem vinsten i nordiska finalen av bartendertävlingen World Class.

Emil Hed som till vardags arbetar på Svartengrens i Stockholm kammade hem vinsten i den nordiska finalen av bartendertävlingen World Class som ägde rum under två dagar i Köpenhamn.

Förutom att kunna titulera sig ”Nordens bästa bartender” är han nu klar för att den globala World Class-finalen i Berlin i oktober där bartender från 59 olika länder deltar.

Under den nordiska finalen i år var temat att tillämpa tekniker från matlagning och tänka hållbart. Under den första dagen höll stjärnkocken Matt Orlando i en workshop för de tävlanden, där han visade hur man återvinner ingredienser i matlagning. Under den andra dagen arbetade Rasmus Leck Fischer, från Gastronomisk Innovation i Köpenhamn, med de tävlande. Han utmanade och uppmuntrade de tävlande att bygga broar mellan cocktailvärlden och det nordiska kökets beredningstekniker.

Under den sista tävlingen fick alla bartenders ta över barerna Ruby, Balderdash och K Bar i Köpenhamn och den slutliga utmaning var att servera signaturcocktails.

- Efter att ha testat de andra tävlandes cocktails och bevittnat deras prestationer trodde jag inte att jag skulle vinna. Jag jobbar tätt med köket på Svartengrens varje dag, och jag tror det kan ha varit en fördel för mig då vi i årets tävling skulle tillämpa matlagningsteknik. Jag vet inte om jag kommer ha användning för detta i den globala finalen i Berlin, så nu väntar fyra månader med hårt arbete och förberedelser. Jag har mycket att studera för att lära mig att tillämpa nya tekniker, så jag kommer ha fullt upp, säger Emil Hed i en kommentar till vinsten.

Emil Hed tar över efter fjolårets vinnare som också är svensk, Josephine Sondlo, som också var en av domarna i årets tävling.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Max vd hoppas på 50 år till

Richard Bergfors i intervju om kedjans framtid.

Från Gotthards till Norrlandsoperan

Han går till Qvanti

Vill främja hållbart fiske

Kocken och kreativa ledaren kan numera också titulera sig ambassadör för hållbart fiske.

De ska sköta ruljansen på Bank Hotel

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Nyhetsbrev

Ny nod för life science och livsmedel

Arkiv

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

Upprop i restaurangbranschen - vill öka efterfrågan på svenska råvaror

Efter sommarens torka uppmanas restauranger och måltidsverksamheter välja svenskt kött, frukt och grönt för att stötta bönder efter sommarens torka.

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bordsservering på McDonald´s

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.195