23948sdkhjf

Svensk bartender bäst i Norden - igen

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Han kan numera titulera sig Nordens bästa bartender efter att ha kammat hem vinsten i nordiska finalen av bartendertävlingen World Class.

Emil Hed som till vardags arbetar på Svartengrens i Stockholm kammade hem vinsten i den nordiska finalen av bartendertävlingen World Class som ägde rum under två dagar i Köpenhamn.

Förutom att kunna titulera sig ”Nordens bästa bartender” är han nu klar för att den globala World Class-finalen i Berlin i oktober där bartender från 59 olika länder deltar.

Under den nordiska finalen i år var temat att tillämpa tekniker från matlagning och tänka hållbart. Under den första dagen höll stjärnkocken Matt Orlando i en workshop för de tävlanden, där han visade hur man återvinner ingredienser i matlagning. Under den andra dagen arbetade Rasmus Leck Fischer, från Gastronomisk Innovation i Köpenhamn, med de tävlande. Han utmanade och uppmuntrade de tävlande att bygga broar mellan cocktailvärlden och det nordiska kökets beredningstekniker.

Under den sista tävlingen fick alla bartenders ta över barerna Ruby, Balderdash och K Bar i Köpenhamn och den slutliga utmaning var att servera signaturcocktails.

- Efter att ha testat de andra tävlandes cocktails och bevittnat deras prestationer trodde jag inte att jag skulle vinna. Jag jobbar tätt med köket på Svartengrens varje dag, och jag tror det kan ha varit en fördel för mig då vi i årets tävling skulle tillämpa matlagningsteknik. Jag vet inte om jag kommer ha användning för detta i den globala finalen i Berlin, så nu väntar fyra månader med hårt arbete och förberedelser. Jag har mycket att studera för att lära mig att tillämpa nya tekniker, så jag kommer ha fullt upp, säger Emil Hed i en kommentar till vinsten.

Emil Hed tar över efter fjolårets vinnare som också är svensk, Josephine Sondlo, som också var en av domarna i årets tävling.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.137