23948sdkhjf

Svensk bartender bäst i Norden - igen

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Han kan numera titulera sig Nordens bästa bartender efter att ha kammat hem vinsten i nordiska finalen av bartendertävlingen World Class.

Emil Hed som till vardags arbetar på Svartengrens i Stockholm kammade hem vinsten i den nordiska finalen av bartendertävlingen World Class som ägde rum under två dagar i Köpenhamn.

Förutom att kunna titulera sig ”Nordens bästa bartender” är han nu klar för att den globala World Class-finalen i Berlin i oktober där bartender från 59 olika länder deltar.

Under den nordiska finalen i år var temat att tillämpa tekniker från matlagning och tänka hållbart. Under den första dagen höll stjärnkocken Matt Orlando i en workshop för de tävlanden, där han visade hur man återvinner ingredienser i matlagning. Under den andra dagen arbetade Rasmus Leck Fischer, från Gastronomisk Innovation i Köpenhamn, med de tävlande. Han utmanade och uppmuntrade de tävlande att bygga broar mellan cocktailvärlden och det nordiska kökets beredningstekniker.

Under den sista tävlingen fick alla bartenders ta över barerna Ruby, Balderdash och K Bar i Köpenhamn och den slutliga utmaning var att servera signaturcocktails.

- Efter att ha testat de andra tävlandes cocktails och bevittnat deras prestationer trodde jag inte att jag skulle vinna. Jag jobbar tätt med köket på Svartengrens varje dag, och jag tror det kan ha varit en fördel för mig då vi i årets tävling skulle tillämpa matlagningsteknik. Jag vet inte om jag kommer ha användning för detta i den globala finalen i Berlin, så nu väntar fyra månader med hårt arbete och förberedelser. Jag har mycket att studera för att lära mig att tillämpa nya tekniker, så jag kommer ha fullt upp, säger Emil Hed i en kommentar till vinsten.

Emil Hed tar över efter fjolårets vinnare som också är svensk, Josephine Sondlo, som också var en av domarna i årets tävling.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Nyhetsbrev

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Arkiv

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.128