23948sdkhjf

De kommer till matvecka i Stockholm

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Med start 5 juni drar en rad evenemang kring mat igång i Stockholm. Här är kockarna som kommer till Smaka på Stockholm.

5 till 10 juni äger Smaka på Stockholm rum och ett gäng välrenommerade kockar kommer till evenemanget för matlagning, kockdueller och samtal. EAT Stockholm Food Forum och Smaka på Stockholm bjuder 10 juni in 16 kockar från bland annat Nya Zeeland, Indien, Egypten och Peru. Samtliga är en del av Chef’s Manifesto, kockar i 38 länder som aktivt stödjer FN:s 17 Globala mål. 

Till evenemangen och den internationella konferensen Sweden Food Tech The Big Meet som äger rum 7 till 8 juni och EAT Stockholm Food Forum 11 till 12 juni kommer bland andra Gunhild Stordalen från EAT Forum, Mitchell Davis från James Beard Foundation, Paul Newnham från FN:s World Food Program, Robert Fallon från Sunnylands samt Johan Jörgensen från Sweden Food Tech.    

– Målet för alla evenemangen är att skapa en hållbar och bättre värld utifrån vad och hur vi äter. Som en av världens största matfestivaler skapar Smaka på Stockholm en naturlig mötesplats för kockar, experter och allmänheten. Det vill vi naturligtvis utnyttja för att lyfta frågor och hitta långsiktiga lösningar, säger Anders Sewerin som driver Smaka på Stockholm.

Konferensen Sweden Foodtech Big Meet handlar om hur techsektorn kan förändra framtidens mat och en del av konferensen byggs upp i Kungsträdgården under Smaka på Stockholm. Deltar gör företag med innovationer kring allt från mat- och hälsoappar till urbana odlingar och nya sätt att minska matspill.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.182