De kommer till matvecka i Stockholm

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Med start 5 juni drar en rad evenemang kring mat igång i Stockholm. Här är kockarna som kommer till Smaka på Stockholm.

5 till 10 juni äger Smaka på Stockholm rum och ett gäng välrenommerade kockar kommer till evenemanget för matlagning, kockdueller och samtal. EAT Stockholm Food Forum och Smaka på Stockholm bjuder 10 juni in 16 kockar från bland annat Nya Zeeland, Indien, Egypten och Peru. Samtliga är en del av Chef’s Manifesto, kockar i 38 länder som aktivt stödjer FN:s 17 Globala mål. 

Till evenemangen och den internationella konferensen Sweden Food Tech The Big Meet som äger rum 7 till 8 juni och EAT Stockholm Food Forum 11 till 12 juni kommer bland andra Gunhild Stordalen från EAT Forum, Mitchell Davis från James Beard Foundation, Paul Newnham från FN:s World Food Program, Robert Fallon från Sunnylands samt Johan Jörgensen från Sweden Food Tech.    

– Målet för alla evenemangen är att skapa en hållbar och bättre värld utifrån vad och hur vi äter. Som en av världens största matfestivaler skapar Smaka på Stockholm en naturlig mötesplats för kockar, experter och allmänheten. Det vill vi naturligtvis utnyttja för att lyfta frågor och hitta långsiktiga lösningar, säger Anders Sewerin som driver Smaka på Stockholm.

Konferensen Sweden Foodtech Big Meet handlar om hur techsektorn kan förändra framtidens mat och en del av konferensen byggs upp i Kungsträdgården under Smaka på Stockholm. Deltar gör företag med innovationer kring allt från mat- och hälsoappar till urbana odlingar och nya sätt att minska matspill.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Nyhetsbrev

Här är finalisterna i Årets Kock

Här är det åtta kockarna som är vidare till finaltävlingarna i september.

Arkiv

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Svensk kock ny toppchef på Singapore Airlines

Styrelseledamot av Svenska Kockars Förening och Food & Beverage Manager på Thanda Group har fått en ny tjänst som executive chef på Singapore Airlines.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Norrmejerier: Brist på Västerbottensost

EM-silver till Sverige i Bocuse

Restaurangerna fortsätter att öka

Besöksrekord för Vegomässan

Med 5 600 besökare och 106 utställare blev helgens arrangemang i Nacka Strandsmässan den största Vegomässan hittills.

Ska möta flexitarianen

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Destilleriet får tillstånd för att dubbla

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Värmeslag på krogen
Krögare mitt i stan

Thåström tillbaka på systemet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.194