Hon är ny Lidl-mästare

| Av Erika Lindbom Sierakowiak | Tipsa redaktionen

Nathalié Teodorson från Skara tog hem förstapriset i Lidls kocktävling.

Pocherad torsk med broccoli- och blomkålsmash, friterad kapris och rödbeta samt en chokladmousse med rostad vit choklad och basilikasocker – det var rätterna som gjorde att Nathalié Teodorson tog hem förstapriset i finalen av Lidls matlagningstävling ”Lidls Mästare 2018”.

Läs också: Första färskpotatisen är här

I tävlingen, som pågått på Instagram i 13 veckor, hemmakockar från hela landet tävlat mot varandra om förstapriset: titeln Lidls Mästare, resecheckar till ett värde av 15 000, köksutrustning från Lidl samt möjligheten att få egna recept publicerade i Lids kanaler. Totalt skickades 350 bidrag in.

I finalen tävlade Nathalié Teodorson mot Anna Nilsson från Malmö. De fick i uppgift att på 90 minuter laga två olika rätter med ingredienser från en ”mystery box” med sex ingredienser ur Lidls sortiment. Lådan innehöll bland annat blomkål, choklad och färsk basilika. Till sitt förfogande hade finalisterna även ett fullt utrustat kök, skafferi samt kylvaror.

Inspelningen av tävlingen samt vinnarrecept finns att se i Lidls egna kanaler.

Mer om: Lidl


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Beslut tagna kring produktionskök i Uppsala

Utökat restaurangutbud när Torp byggs om för 700 miljoner

Kafékedja till Vetlanda

Yngsta franchisetagaren i kedjans historia öppnar kafé i det nybyggda kvarteret Spinnaren.

Svenska ägg kan bli dyrare efter extrema värmen

Anledningen: Ökat pris på foder.

Årets bästa viltmatsrestaurang och Årets viltmatskock utses i höst

Nomineringsprocessen är i full gång.

Läskgigant köper Sodastream

Köper kolsyreföretaget för miljarder.

Nyhetsbrev

Hotell Borgholm med ny ägare

I mars aviserade Karin och Owe Fransson att verksamheten var till salu och nu är det klart med ny ägare.

Arkiv

Därför kommer inte Max att börsnoteras

Richard Bergfors i intervju om 50-årsjubileet, satsningen utomlands och kedjans framtid.

Från Gotthards till Norrlandsoperan

Han går till Qvanti

Vill främja hållbart fiske

Kocken och kreativa ledaren kan numera också titulera sig ambassadör för hållbart fiske.

De ska sköta ruljansen på Bank Hotel

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Ny nod för life science och livsmedel

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.13