Hon är ny Lidl-mästare

| Av Erika Lindbom Sierakowiak | Tipsa redaktionen

Nathalié Teodorson från Skara tog hem förstapriset i Lidls kocktävling.

Pocherad torsk med broccoli- och blomkålsmash, friterad kapris och rödbeta samt en chokladmousse med rostad vit choklad och basilikasocker – det var rätterna som gjorde att Nathalié Teodorson tog hem förstapriset i finalen av Lidls matlagningstävling ”Lidls Mästare 2018”.

Läs också: Första färskpotatisen är här

I tävlingen, som pågått på Instagram i 13 veckor, hemmakockar från hela landet tävlat mot varandra om förstapriset: titeln Lidls Mästare, resecheckar till ett värde av 15 000, köksutrustning från Lidl samt möjligheten att få egna recept publicerade i Lids kanaler. Totalt skickades 350 bidrag in.

I finalen tävlade Nathalié Teodorson mot Anna Nilsson från Malmö. De fick i uppgift att på 90 minuter laga två olika rätter med ingredienser från en ”mystery box” med sex ingredienser ur Lidls sortiment. Lådan innehöll bland annat blomkål, choklad och färsk basilika. Till sitt förfogande hade finalisterna även ett fullt utrustat kök, skafferi samt kylvaror.

Inspelningen av tävlingen samt vinnarrecept finns att se i Lidls egna kanaler.

Mer om: Lidl


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Nyhetsbrev

Här är finalisterna i Årets Kock

Här är det åtta kockarna som är vidare till finaltävlingarna i september.

Arkiv

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Svensk kock ny toppchef på Singapore Airlines

Styrelseledamot av Svenska Kockars Förening och Food & Beverage Manager på Thanda Group har fått en ny tjänst som executive chef på Singapore Airlines.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Norrmejerier: Brist på Västerbottensost

EM-silver till Sverige i Bocuse

Restaurangerna fortsätter att öka

Besöksrekord för Vegomässan

Med 5 600 besökare och 106 utställare blev helgens arrangemang i Nacka Strandsmässan den största Vegomässan hittills.

Ska möta flexitarianen

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Destilleriet får tillstånd för att dubbla

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Värmeslag på krogen
Krögare mitt i stan

Thåström tillbaka på systemet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.179