32 kockar vidare i Årets Kock

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Här är kockarna som tävlar i kvalificeringstävlingen i SM i professionell matlagning i juni.

Nu är det klart vilka 32 kockar som går vidare till kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2018 – SM i professionell matlagning. I startfältet finns en tidigare vinnare, ett äkta par, sex tidigare finalister, en från Sveriges första 3-stjärniga krog, sonen till vinnaren 1990, en tidigare medlem i juniorkocklandslaget, en commis från Bocuse d’Or och två från en helt nyöppnad restaurang. Kvalet går av stapeln i Stockholm den 19-20 juni.

Endast en av de tävlande är kvinna och det är Marie Skogström från Mat & Vin Slottsparken i Malmö.

Från kvalificeringstävlingen går sedan åtta kockar vidare till final i Stockholm den 28 till 29 september 2018.

Klara för kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2018:

Albin Edberg, Restaurang UNN, Stockholm
Anders Johnsson, Rejmes restaurang, Örebro
Andreas Johansson, Bar Nombre och Le Nom, Stockholm
Björn Glans, Grand Hôtel, Lund
Danny Falkeman, Restaurang Etoile, Stockholm
David Bygdeståhl, Svartengrens, Stockholm
David Lundqvist, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden
Jesper Bogren, Kungsportshuset matbar/The concept, Göteborg
Jim Florin, Toftaholm Herrgård, Toftaholm
Joachim Johansson, Hotell Liseberg Heden, Göteborg
Johan Ståhl, Hotel At Six, Stockholm
Jonas Lagerström, Restaurang Etoile, Stockholm
Jonas Alvin, Stångs magasin, Linköping
Jonas Karlsson, Lilla Bjers Gårdskrog, Visby
Jonathan Kasche, Ulriksdals Värdshus, Solna
Knutur Kristjansson, Köket Falkenberg, Falkenberg
Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
Ludwig Tjörnemo, Operakällaren, Stockholm
Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, Norrlanda
Magnus Persson, Stureplansgruppen, Stockholm
Magnus Santesson, Stadshuskällaren, Stockholm
Marcus Jansson, Knut Bar, Stockholm
Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
Mats-Peter Kristiansen, Spira Food, Göteborg
Morgan Fredriksson, Sigtunastiftelsen, Sigtuna
Niklas Pallgren, Greens Gastronomi och Kämpasten, Sigtuna
Peter J Skogström, Mat och Vin Slottsparken, Malmö
Petter Johansson, Restaurant Frantzén, Stockholm
Sanny Lind, Krubb, Stockholm
Sebastian Lopez, Nosh and Chow, Stockholm
Sonny Tapper, Ichi, Stockholm



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Han går till Qvanti

Vill främja hållbart fiske

Kocken och kreativa ledaren kan numera också titulera sig som ambassadör för hållbart fiske.

De ska sköta ruljansen på Bank Hotel

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Ny nod för life science och livsmedel

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

Nyhetsbrev

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Arkiv

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

Upprop i restaurangbranschen - vill öka efterfrågan på svenska råvaror

Efter sommarens torka uppmanas restauranger och måltidsverksamheter välja svenskt kött, frukt och grönt för att stötta bönder efter sommarens torka.

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Norsk kedja expanderar i Sverige

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bordsservering på McDonald´s

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.127