23948sdkhjf

32 kockar vidare i Årets Kock

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Här är kockarna som tävlar i kvalificeringstävlingen i SM i professionell matlagning i juni.

Nu är det klart vilka 32 kockar som går vidare till kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2018 – SM i professionell matlagning. I startfältet finns en tidigare vinnare, ett äkta par, sex tidigare finalister, en från Sveriges första 3-stjärniga krog, sonen till vinnaren 1990, en tidigare medlem i juniorkocklandslaget, en commis från Bocuse d’Or och två från en helt nyöppnad restaurang. Kvalet går av stapeln i Stockholm den 19-20 juni.

Endast en av de tävlande är kvinna och det är Marie Skogström från Mat & Vin Slottsparken i Malmö.

Från kvalificeringstävlingen går sedan åtta kockar vidare till final i Stockholm den 28 till 29 september 2018.

Klara för kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2018:

Albin Edberg, Restaurang UNN, Stockholm
Anders Johnsson, Rejmes restaurang, Örebro
Andreas Johansson, Bar Nombre och Le Nom, Stockholm
Björn Glans, Grand Hôtel, Lund
Danny Falkeman, Restaurang Etoile, Stockholm
David Bygdeståhl, Svartengrens, Stockholm
David Lundqvist, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden
Jesper Bogren, Kungsportshuset matbar/The concept, Göteborg
Jim Florin, Toftaholm Herrgård, Toftaholm
Joachim Johansson, Hotell Liseberg Heden, Göteborg
Johan Ståhl, Hotel At Six, Stockholm
Jonas Lagerström, Restaurang Etoile, Stockholm
Jonas Alvin, Stångs magasin, Linköping
Jonas Karlsson, Lilla Bjers Gårdskrog, Visby
Jonathan Kasche, Ulriksdals Värdshus, Solna
Knutur Kristjansson, Köket Falkenberg, Falkenberg
Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
Ludwig Tjörnemo, Operakällaren, Stockholm
Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, Norrlanda
Magnus Persson, Stureplansgruppen, Stockholm
Magnus Santesson, Stadshuskällaren, Stockholm
Marcus Jansson, Knut Bar, Stockholm
Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
Mats-Peter Kristiansen, Spira Food, Göteborg
Morgan Fredriksson, Sigtunastiftelsen, Sigtuna
Niklas Pallgren, Greens Gastronomi och Kämpasten, Sigtuna
Peter J Skogström, Mat och Vin Slottsparken, Malmö
Petter Johansson, Restaurant Frantzén, Stockholm
Sanny Lind, Krubb, Stockholm
Sebastian Lopez, Nosh and Chow, Stockholm
Sonny Tapper, Ichi, Stockholm

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nyhetsbrev

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Arkiv

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Menigo omorganiserar och varslar

Här öppnar Max-restaurang nummer 122

Etablerar sig i Västervik – och snart öppnar den första restaurangen på Södermalm.

Framstående kvinnor inom gastronomi prisade

Vinnare i nio kategorier tog emot pris på Stellagalan.

1

Ny krogguide för vegetarianer

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.112