23948sdkhjf

Öljätten återkallar i Sverige

Fel på flaskor ger risk för glasbit i Stella Artois-öl – nu återkallar AB Inbev.
Bryggerikoncernen AB Inbev återkallar förpackningar av 33-centilitersflaskor med öl från varumärket Stella Artois – detta efter att man upptäckt ett fel på flaskorna som gör att glasskärvor kan lossna och falla ner i ölen.

Man uppger att det inte inkommit några rapporter från konsumenter i Sverige angående problemet, men att man gör återkallelsen för att vara säkra på att flaskor med eventuella fel inte finns kvar på marknaden.

Återkallelsen gäller 24-pack med 33-centiliters flaskor, med bäst före-datum 13, 14 samt 15 februari 2018.

Företaget meddelar att man också underrättat berörda tillsynsmyndigheter, samtidigt som man samarbetar med distributörer och återförsäljare för att stoppa och dra tillbaka alla aktuella flaskor.

Flaskorna produceras av en tredjepartsdistributör, som enligt AB Inbev producerar en bråkdel av Stella Artois-ölen globalt. I början av april gjorde man en liknade återkallelse i USA och Kanada, vilket då uppgavs beröra mindre än 1 procent.

– Vårt team av tekniska experter har arbetat med vår tredjepartsdistributör av glasflaskor för att försäkra att förpackningsbristen åtgärdas, sade Stella Artois VP Christina Choi vid den återkallelsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094