23948sdkhjf

Trio till final i Lily Bollinger Award

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Sommelierer från Köksbaren och Thörnströms Kök gör upp om Årets Lily Bollinger i september.

Semifinalen är avklarad och Hanna Eriksson, förra årets tvåa, och debutanten Sofia Johansson båda från Köksbaren i Umeå som tillsammans med Veronica Andersson från Thörnströms Kök i Göteborg gör upp i finalen 17 september.

28 maj tävlade tio kvinnliga sommelierer mot varandra i tre delmoment på Arvid Nordquists huvudkontor i Stockholm.

Vinnartrion fick högst samlad poäng i de tre tävlingsmomenten; teoriavsnitt, skriftlig blindprovning av ett antal mousserande viner samt ett praktiskt moment. I det praktiska momentet skulle de tävlande dekantera och servera vin på halvflaska och ge vinrekommendation till en av Sveriges mest populära vardagsrätter; spaghetti med köttfärssås. Deltagarna bedömdes bland annat på hantering av vinet, bemötande och vinrekommendationen.

Att få följa dessa duktiga kvinnliga sommelierers utveckling är fantastiskt. När den skriftliga provningen satte gång levde tävlingsrummet upp: kandidaterna var i sin yrkesroll, sysselsatta med det de är bäst på att prova och bedöma dryck. Att sedan se dem rekommendera dryck, dekantera och servera en halvflaska rödvin. Då blev tävlingen förvandlad till en matsalssituation på restaurang. Vi är otroligt stolta över dessa tävlande sommelierer, säger Eva Nina Hammarskjöld, projektledare för Lily Bollinger Award.

Finalen äger rum 17 september. Lily Bollinger Award instiftades år 2002 av Bollinger och Arvid Nordquist för att stimulera kvinnligt tävlingssommelierie och hedra minnet av den legendariska champagneänkan Madame Lily Bollinger.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Wallmans Group tappar vd

Bartenderduo bygger meny enligt klassiskt spel

Vd-skifte på Martin & Servera

Martin & Serveras vd och koncernchef lämnar i mars nästa år.

Kalvracks och chartreuse i Bocuse d’Or

Nu skapas rätterna som blir hyllningar till Paul Bocuse och Joël Robuchon.

Så ska Avenyfamiljen bli mer klimatsmarta

När O´Learys själva får välja

Här är de åtta franchisetagarna som hyllas av restaurangkedjan internt.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Ny vd för Lindvalls Chark

Fjärde generationen tar över.

Arkiv

Fika hos Gina Tricot

Hälsokaféet Flik är ett samarbete mellan modekedjan och Juiceverket.

Löfbergs rekordinvesterar i Karlstad

Satsningen kan bli den största investeringen i företagets historia.

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

En bransch i uppgång

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.19