23948sdkhjf

Trio till final i Lily Bollinger Award

Sommelierer från Köksbaren och Thörnströms Kök gör upp om Årets Lily Bollinger i september.

Semifinalen är avklarad och Hanna Eriksson, förra årets tvåa, och debutanten Sofia Johansson båda från Köksbaren i Umeå som tillsammans med Veronica Andersson från Thörnströms Kök i Göteborg gör upp i finalen 17 september.

28 maj tävlade tio kvinnliga sommelierer mot varandra i tre delmoment på Arvid Nordquists huvudkontor i Stockholm.

Vinnartrion fick högst samlad poäng i de tre tävlingsmomenten; teoriavsnitt, skriftlig blindprovning av ett antal mousserande viner samt ett praktiskt moment. I det praktiska momentet skulle de tävlande dekantera och servera vin på halvflaska och ge vinrekommendation till en av Sveriges mest populära vardagsrätter; spaghetti med köttfärssås. Deltagarna bedömdes bland annat på hantering av vinet, bemötande och vinrekommendationen.

Att få följa dessa duktiga kvinnliga sommelierers utveckling är fantastiskt. När den skriftliga provningen satte gång levde tävlingsrummet upp: kandidaterna var i sin yrkesroll, sysselsatta med det de är bäst på att prova och bedöma dryck. Att sedan se dem rekommendera dryck, dekantera och servera en halvflaska rödvin. Då blev tävlingen förvandlad till en matsalssituation på restaurang. Vi är otroligt stolta över dessa tävlande sommelierer, säger Eva Nina Hammarskjöld, projektledare för Lily Bollinger Award.

Finalen äger rum 17 september. Lily Bollinger Award instiftades år 2002 av Bollinger och Arvid Nordquist för att stimulera kvinnligt tävlingssommelierie och hedra minnet av den legendariska champagneänkan Madame Lily Bollinger.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.219