23948sdkhjf

Fazer värvar Ica-direktör

Mats Liedholm, närmast marknadsföringsdirektör för Ica, ska basa över koncernens färska affärsområde Lifestyle foods.
Fazer-koncernen värvar Mats Liedholm, närmast marknadsföringsdirektör för Ica Sverige, till rollen som vd för affärsområdet Fazer Lifestyle foods. Han får därmed ha hand om det Fazers koncernchef Christoph Vitzthum kallar "ett av de främsta tillväxtområdena i Fazers affärsportfölj".

Mats Liedholm har varit hos Ica Sverige sedan 2014 och var dessförinnan vd för Valora trade Sweden (numera Conaxess trade Sweden). Han har tidigare även haft ledande marknadsföringsuppdrag inom flera områden hos Kraft foods samt varit marknadsföringschef för Spendrups bryggeri mellan 2007-2012.

Divisionen Lifestyle foods är ett av Fazers senaste drag, som skapades under förra året. Divisionen omfattar i dag havreproduktstillverkaren Bioferme, smoothievarumärket Froosh samt Fazer kvarn, och ska fokusera på produkter för konsumenter som vill ha alternativ till kött- och mjölkprodukter.

– Jag är stolt och mycket inspirerad över att jag får chansen att leda Fazer Lifestyle Foods under den här spännande utvecklingsfasen. Jag tror starkt på affärs­möjligheterna på den snabbrörliga matmarknaden, där hälsa och hållbarhet blir allt viktigare faktorer för konsumentintresset och konsumtionen, säger Mats Liedholm om det nya uppdraget.

Han tillträder sin nya roll senast i november och tar då även plats i koncernens ledningsgrupp

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063