23948sdkhjf

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

| Av Nils Montan Lund | Tipsa redaktionen

Hotellkedjan vill minska sin klimatpåverkan.

Hotellkedjan Scandic vill dra sitt strå till stacken för miljön och slutar att använda sugrör och cocktailpinnar på alla hotell inom koncernen. Dessutom byts take away-locken i plast ut mot ett mer miljövänligt alternativ. Man har tidigare under året också bytt ut alla tandborstar i plast mot tandborstar i bambu.

Thomas Fankl, Director F&B Scandic Sweden:
Detta är ett viktigt steg för Scandic. Vi är branschledande inom hållbarhet och känner rättmätig stolthet över det exempel vi satt med ”Häng-upp-handduken” och vår kamp för att minska matavfallet. Sugrör och cocktailpinnar av plast, tillsammans med plastlocken till kaffemuggarna, är produkter som tillverkats av fossilt bränsle som utgör ett slöseri med planetens resurser och är svåra att återvinna. Det är hög tid för oss att sluta använda dem.

Totalt är det runt 1,3 miljoner sugrör och 120 000 cocktailpinnar som försvinner från kedjans kretslopp på årsbasis. Man kommer dock att erbjuda miljövänliga sugrör i sina barer och restauranger till gäster som behöver dem, till exempel de med särskilda behov.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Nyhetsbrev

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Arkiv

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.106