23948sdkhjf

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

| Av Nils Montan Lund | Tipsa redaktionen

Hotellkedjan vill minska sin klimatpåverkan.

Hotellkedjan Scandic vill dra sitt strå till stacken för miljön och slutar att använda sugrör och cocktailpinnar på alla hotell inom koncernen. Dessutom byts take away-locken i plast ut mot ett mer miljövänligt alternativ. Man har tidigare under året också bytt ut alla tandborstar i plast mot tandborstar i bambu.

Thomas Fankl, Director F&B Scandic Sweden:
Detta är ett viktigt steg för Scandic. Vi är branschledande inom hållbarhet och känner rättmätig stolthet över det exempel vi satt med ”Häng-upp-handduken” och vår kamp för att minska matavfallet. Sugrör och cocktailpinnar av plast, tillsammans med plastlocken till kaffemuggarna, är produkter som tillverkats av fossilt bränsle som utgör ett slöseri med planetens resurser och är svåra att återvinna. Det är hög tid för oss att sluta använda dem.

Totalt är det runt 1,3 miljoner sugrör och 120 000 cocktailpinnar som försvinner från kedjans kretslopp på årsbasis. Man kommer dock att erbjuda miljövänliga sugrör i sina barer och restauranger till gäster som behöver dem, till exempel de med särskilda behov.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Wallmans Group tappar vd

Bartenderduo bygger meny enligt klassiskt spel

Vd-skifte på Martin & Servera

Martin & Serveras vd och koncernchef lämnar i mars nästa år.

Kalvracks och chartreuse i Bocuse d’Or

Nu skapas rätterna som blir hyllningar till Paul Bocuse och Joël Robuchon.

Så ska Avenyfamiljen bli mer klimatsmarta

När O´Learys själva får välja

Här är de åtta franchisetagarna som hyllas av restaurangkedjan internt.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Ny vd för Lindvalls Chark

Fjärde generationen tar över.

Arkiv

Fika hos Gina Tricot

Hälsokaféet Flik är ett samarbete mellan modekedjan och Juiceverket.

Löfbergs rekordinvesterar i Karlstad

Satsningen kan bli den största investeringen i företagets historia.

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

En bransch i uppgång

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.23