23948sdkhjf

Max lanserar klimatpositiva burgare

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Hela menyn ska gynna klimatet.

Max blir, enligt egen utsago, först i världen med klimatpositiva burgare från och med den 14 juni.

– Det känns fantastiskt att höja ribban ytterligare och bli klimatpositiv på vår 50-årsdag den 14 juni. Max är ett familjeföretag och ska finnas i många generationer framöver och det måste finnas en planet som går att leva på, säger Curt Bergfors, Max grundare och arbetande styrelseordförande.

Genom att kartlägga hela kedjan från jord till bord ska kedjan nu kompensera för 100 procent av utsläppen och dessutom binda minst ytterligare 10 procent genom trädplantering, vilket alltså gör att burgaren inte bara kompenserar utan även blir klimatpositiv.

Max har sedan 2013 klimatkompenserat och har minskat produkternas totala utsläpp av klimatgaser med 18 procent per tjänad krona. För de utsläpp som företaget inte lyckats minimera binder man koldioxid från atmosfären genom trädplantering.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Nyhetsbrev

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Arkiv

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.124