23948sdkhjf

Artipelag prisas för smakkombination

I konkurrens med Let me be Frank och Villa Mälargården kammade restaurang Artipelag hem första priset i finalen.

Artipelag och kocken Elias Ishida gick segrande ur striden i tävlingen ”The unexpected combination”. Tävlingen, arrangerad av Arvid Nordquist och Champagne Bollinger, går ut på att skapa en oväntad men perfekt maträtt till champagne.

I årets tävling skulle maträtten paras med Bollinger R.D. 2004 och Artipelag vann med rätt bestående av halstrade kuber av Wagyu och en tartar av Toro, tonfisk. Därtill en emulsion på ostron och surströmming och olja smaksatt med sparris, lök och parmesan. Rätten toppades med belugakaviar, smulad getost, friterade briochekulor, gelé gjord på citrus, koriander, persilja och basilika. Ett krisp på mjöl, olja, vatten bildar ett lock över rätten.

Finalen hölls på Martin & Serveras huvudkontor den 30 maj.

Villa Mälargården tävlade med avokado- och kokosglass med med yuzu och papaya och Let me Be Frank i Västerås deltog med friterade kroketter av grishuvud smaksatt med lagerblad, stjärnanis och timjan.

Årets jury bestod av Karl-Frédéric Reuter från Champagne Bollinger, Wilhelm Nordquist från Arvid Nordquist och Erik Sparrdal från Martin & Servera.

Bedömningen gjordes utifrån kriterierna smak, kreativitet, presentation och upplägg, matchning mellan mat och champagne samt helhetsintryck.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062