23948sdkhjf

Artipelag prisas för smakkombination

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I konkurrens med Let me be Frank och Villa Mälargården kammade restaurang Artipelag hem första priset i finalen.

Artipelag och kocken Elias Ishida gick segrande ur striden i tävlingen ”The unexpected combination”. Tävlingen, arrangerad av Arvid Nordquist och Champagne Bollinger, går ut på att skapa en oväntad men perfekt maträtt till champagne.

I årets tävling skulle maträtten paras med Bollinger R.D. 2004 och Artipelag vann med rätt bestående av halstrade kuber av Wagyu och en tartar av Toro, tonfisk. Därtill en emulsion på ostron och surströmming och olja smaksatt med sparris, lök och parmesan. Rätten toppades med belugakaviar, smulad getost, friterade briochekulor, gelé gjord på citrus, koriander, persilja och basilika. Ett krisp på mjöl, olja, vatten bildar ett lock över rätten.

Finalen hölls på Martin & Serveras huvudkontor den 30 maj.

Villa Mälargården tävlade med avokado- och kokosglass med med yuzu och papaya och Let me Be Frank i Västerås deltog med friterade kroketter av grishuvud smaksatt med lagerblad, stjärnanis och timjan.

Årets jury bestod av Karl-Frédéric Reuter från Champagne Bollinger, Wilhelm Nordquist från Arvid Nordquist och Erik Sparrdal från Martin & Servera.

Bedömningen gjordes utifrån kriterierna smak, kreativitet, presentation och upplägg, matchning mellan mat och champagne samt helhetsintryck.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Kritiserar ojämställda kocktävlingar: ”Det går för långsamt”

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

Snabbmatskedjan först med svenskt Amazon Go-koncept

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Nyhetsbrev

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Arkiv

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.136