23948sdkhjf

Johan i Hallen+Bergfalk=sant

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Bergfalk & Co och Johan i Hallen bildar gemensamt bolag för kött, chark, fisk och skaldjur och får därigenom en större geografisk täckning.

Johan i Hallens tidigare huvudägare och ledning är fortsatt betydande delägare i den nya gruppen tillsammans med tidigare huvudägare och ledning i Bergfalk & Co och Litorina, som sedan tidigare i år är majoritetsägare av Bergfalk & Co.

Det nya gemensamma bolaget väntas omsätta 1,2 miljarder kronor och efter Stockholm och Göteborg även ha bra täckning i resten av landet.

- Vi har en vision att bli Nordens bästa proteinspecialist och vi tycker att den här affären känns väldigt spännande. Passformen mellan Bergfalk & Co och Johan i Hallen är väldigt bra då Bergfalk & Co främst har sitt huvudfokus i Stockholm medan Johan i Hallen är starka i västra Sverige om än med en rikstäckande profil. Tillsammans får vi ett bredare och slagkraftigare kunderbjudande och den nya gruppen blir det naturliga valet för professionella restaurangägare och kockar när det gäller proteinet mitt på tallriken, säger Lars Bengtsson, vd i Bergfalk i en kommentar.

Johan i Hallen grundades 1916 och omsätter 640 miljoner kronor. Huvudkontor finns i Partille utanför Göteborg. Bergfalk & Co grundades 1840 och omsätter cirka 550 miljoner kronor och har 140 anställda med huvudkontor i Älvsjö i Stockholm.

- Vi är väldigt entusiastiska över bildandet av denna koncern och tycker att affären har en tydlig industriell logik. Bergfalk & Co och Johan i Hallen kompletterar varandra både avseende kunder, geografisk närvaro och produktområden. Bolagen har dessutom stora likheter vad gäller sättet att arbeta med kunderna. Vi ser fram emot att stödja den nya gruppen och dess nyckelpersoner i den fortsatta utvecklingen, säger Lars Verneholt, partner på Litorina V Advisor AB, investeringsrådgivare åt Litorina V AB.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.145