23948sdkhjf

Besöksrekord för Vegomässan

| Av Mikael Mildén | Tipsa redaktionen

Med 5 600 besökare och 106 utställare blev helgens arrangemang i Nacka Strandsmässan den största Vegomässan hittills.

Vegotrenden fortsätter att öka intresset för vegetariskt och veganskt, något som även märktes på Vegomässan, som i helgen gick av stapeln för elfte gången sedan starten 2007. Uppemot 1 000 personer stod i kö redan innan man slog upp portarna på Nacka Strandsmässan utanför Stockholm och mässan slog också flera rekord med 2 500 förköpsbiljetter, 5 600 besökare och 106 utställare. 

Bland utställarna fanns flera större aktörer som tidigare inte varit med på mässan. Både Axfoods varumärke Garant och Ica fanns på plats för att visa sitt helvegetariska utbud. Båda företagen har sett en stor ökning av försäljningen när det gäller vegetariska alternativ de senaste åren och har också ökat sitt utbud. Ännu en stor nykomling för året var Naturskyddsföreningen, som kampanjade för sitt arbete med att öka den vegetariska konsumtionen. 

Under dagen avgjordes också en matlagningstävling, anordnad av Vegetariska kockars förening. Här ställde Isa Ekstam, Sebastian Schauermann, Anders Ramsay och Eva Vilhelmsson upp under överinseende av Gustav Johansson från bloggen Jävligt gott. De två sistnämnda möttes i finalen där Eva Vilhelmsson, som tidigare vunnit matlagnings-OS i kategorin storkök, drog det längsta strået. 

Mer om: Vegomässa
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svensk mästare i hembryggd öl

Corner Club smygöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Nyhetsbrev

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Arkiv

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.116