23948sdkhjf

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Husmansbord och Sveriges bästa landskapsmat delar ut utmärkelser till produkter från hela landet.

Företaget bakom dryckesföretaget Saxhyttegubben ligger också bakom Sveriges bästa landskapsmat – utdelaren av diplomeringen "Husmansbord".

Utmärkelserna delas ut vartannat år, vilket förklarar varför årets pristagare får titeln ”Sveriges bästa landskapsmat 2016 och 2017”. Sammanlagt är det 25 olika producenter som tar hem varsitt diplom.

– Det är ett antal fantastiska produkter från landskapen från norr till söder. Det är en ära att få vara del av att upptäcka fantastiska svenska kvalitetsprodukter och det är alltid lika svårt för vår expertpanel att välja vinnare, säger Pelle Agorelius, som står bakom Saxhyttegubben och Sveriges bästa landskapsmat.

Företagens produkter får i och med utmärkelsen lov att använda sig av "Husmansbord"-märkningen, samt delta i marknadsföringsaktiviteter som arrangeras av prisutdelaren.

Se alla vinnare nedan:
Jordgubbsmarmelad med bubbel, Sturkö frukt och bär, Blekinge
Surdegsskorpor, Mällby Lantgård, Bohuslän
Ekologiskt spisbröd, Pyramidbageriet, Dalarna
Leksands Ekologiska, Leksands Knäckebröd, Dalarna
Picklad lök, Gutö delikatesser, Gotland
Filékorv original, Slaktarkorv, Halland
Loosglögg Lingon, Lotta-Boden, Hälsingland
Mörsjö deli dipmix, Mörsjö deli, Jämtland
Vita vinbär mousserande, Rudenstams Bär & Fruktdrycker, Småland
Ålve stilla, Åive, Sápmi
Chocolate glazed liquorice sticks polka, Lakritsfabriken i Ramlösa, Skåne
Larssons vildpotatis Larsvikens lantbruks, Skåne
Strut Jättegod jul, Malmö Chokladfabrik, Skåne
Marmelad Kärlek, Enets marmeladeri, Småland
Barkbröd, Barkbrödsbagarn, Västerbotten
Hushållsost 26%, Gäsene mejeri, Västergötland
Mangomoussetårta, Konsum Värmland bageri, Värmland
Rawchoklad Isländskt havssalt, Rawchokladfabriken Scandinavia, Värmland
Rabarberlemonad, Fristorps Gård, Västergötland
Rökt älgstek, Bergslagsdelikatesser, Västmanland
Balders glödgade sursås, Sörgården Måla, Västmanland
Nibble quality bbq pork belly, Nibble lantbruk, Västmanland
Delikatessbricka, Tre Sjöar Kök & Mejeri, Västmanland
Mjälloms Havre, Mjälloms Tunnbröd, Ångermanland
Renette äppelmust, Valterstens el och lantbruk, Östergötland
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.132