23948sdkhjf

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Husmansbord och Sveriges bästa landskapsmat delar ut utmärkelser till produkter från hela landet.

Företaget bakom dryckesföretaget Saxhyttegubben ligger också bakom Sveriges bästa landskapsmat – utdelaren av diplomeringen "Husmansbord".

Utmärkelserna delas ut vartannat år, vilket förklarar varför årets pristagare får titeln ”Sveriges bästa landskapsmat 2016 och 2017”. Sammanlagt är det 25 olika producenter som tar hem varsitt diplom.

– Det är ett antal fantastiska produkter från landskapen från norr till söder. Det är en ära att få vara del av att upptäcka fantastiska svenska kvalitetsprodukter och det är alltid lika svårt för vår expertpanel att välja vinnare, säger Pelle Agorelius, som står bakom Saxhyttegubben och Sveriges bästa landskapsmat.

Företagens produkter får i och med utmärkelsen lov att använda sig av "Husmansbord"-märkningen, samt delta i marknadsföringsaktiviteter som arrangeras av prisutdelaren.

Se alla vinnare nedan:
Jordgubbsmarmelad med bubbel, Sturkö frukt och bär, Blekinge
Surdegsskorpor, Mällby Lantgård, Bohuslän
Ekologiskt spisbröd, Pyramidbageriet, Dalarna
Leksands Ekologiska, Leksands Knäckebröd, Dalarna
Picklad lök, Gutö delikatesser, Gotland
Filékorv original, Slaktarkorv, Halland
Loosglögg Lingon, Lotta-Boden, Hälsingland
Mörsjö deli dipmix, Mörsjö deli, Jämtland
Vita vinbär mousserande, Rudenstams Bär & Fruktdrycker, Småland
Ålve stilla, Åive, Sápmi
Chocolate glazed liquorice sticks polka, Lakritsfabriken i Ramlösa, Skåne
Larssons vildpotatis Larsvikens lantbruks, Skåne
Strut Jättegod jul, Malmö Chokladfabrik, Skåne
Marmelad Kärlek, Enets marmeladeri, Småland
Barkbröd, Barkbrödsbagarn, Västerbotten
Hushållsost 26%, Gäsene mejeri, Västergötland
Mangomoussetårta, Konsum Värmland bageri, Värmland
Rawchoklad Isländskt havssalt, Rawchokladfabriken Scandinavia, Värmland
Rabarberlemonad, Fristorps Gård, Västergötland
Rökt älgstek, Bergslagsdelikatesser, Västmanland
Balders glödgade sursås, Sörgården Måla, Västmanland
Nibble quality bbq pork belly, Nibble lantbruk, Västmanland
Delikatessbricka, Tre Sjöar Kök & Mejeri, Västmanland
Mjälloms Havre, Mjälloms Tunnbröd, Ångermanland
Renette äppelmust, Valterstens el och lantbruk, Östergötland


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Wallmans Group tappar vd

Bartenderduo bygger meny enligt klassiskt spel

Vd-skifte på Martin & Servera

Martin & Serveras vd och koncernchef lämnar i mars nästa år.

Kalvracks och chartreuse i Bocuse d’Or

Nu skapas rätterna som blir hyllningar till Paul Bocuse och Joël Robuchon.

Så ska Avenyfamiljen bli mer klimatsmarta

När O´Learys själva får välja

Här är de åtta franchisetagarna som hyllas av restaurangkedjan internt.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Ny vd för Lindvalls Chark

Fjärde generationen tar över.

Arkiv

Fika hos Gina Tricot

Hälsokaféet Flik är ett samarbete mellan modekedjan och Juiceverket.

Löfbergs rekordinvesterar i Karlstad

Satsningen kan bli den största investeringen i företagets historia.

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

En bransch i uppgång

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.162