23948sdkhjf

Fem till final i Årets Konditor

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

På måndagen 18 juni ägde semifinalen av Årets Konditor rum och årets fem finalister är Andrea Olsson, som arbetar som restaurangkonditor på Körunda Hotell & Konferens i Stockholm, Anicka Larsson, konditormästare på Handgjort i Stockholm, Magdalena Larsson, konditor på Cederleüfs & Svenheimers Bageri och Konditori i Göteborg, Disa Molin, konditor på Nääs Fabriker Hotell & Restaurang Göteborg och Anna Josefsson, bagare och konditor på Upper House i Gothia Towers i Göteborg.


De går nu vidare till den stora finalen som äger rum den 11 till 12 oktober på Bak- & Chokladfestivalen i Stockholm.

I år firar tävlingen 30-årsjubileum och har det festliga temat tivoli och arrangörerna räknar med att de tävlande ska ta ut svängarna såväl hantverksmässigt som smakmässigt.

Konditorerna tävlar i fyra delmoment: Tårta, tre sorters söta finger foods, en tallriksdessert och ett hemligt moment där de tävlande får fria händer att skapa ett bakverk utifrån juryns direktiv.

– Jag är fylld av förväntan på hur finalisterna kommer att tolka årets tema. I år hoppas jag att de tävlande vågar ta ut svängarna lite extra och bjuda oss på spännande smakkombinationer och tivoliinspirerade bakverk med en kreativ höjd utöver det vanliga. Med detta startfält är jag helt övertygad om att det kommer att bli en ögonbrynshöjande final, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen och arrangören Sveriges bagare & konditorer i en kommentar.

Årets Konditor arrangerades första gången 1988.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Nyhetsbrev

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

Arkiv
1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.147