23948sdkhjf

Fem till final i Årets Konditor

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

På måndagen 18 juni ägde semifinalen av Årets Konditor rum och årets fem finalister är Andrea Olsson, som arbetar som restaurangkonditor på Körunda Hotell & Konferens i Stockholm, Anicka Larsson, konditormästare på Handgjort i Stockholm, Magdalena Larsson, konditor på Cederleüfs & Svenheimers Bageri och Konditori i Göteborg, Disa Molin, konditor på Nääs Fabriker Hotell & Restaurang Göteborg och Anna Josefsson, bagare och konditor på Upper House i Gothia Towers i Göteborg.


De går nu vidare till den stora finalen som äger rum den 11 till 12 oktober på Bak- & Chokladfestivalen i Stockholm.

I år firar tävlingen 30-årsjubileum och har det festliga temat tivoli och arrangörerna räknar med att de tävlande ska ta ut svängarna såväl hantverksmässigt som smakmässigt.

Konditorerna tävlar i fyra delmoment: Tårta, tre sorters söta finger foods, en tallriksdessert och ett hemligt moment där de tävlande får fria händer att skapa ett bakverk utifrån juryns direktiv.

– Jag är fylld av förväntan på hur finalisterna kommer att tolka årets tema. I år hoppas jag att de tävlande vågar ta ut svängarna lite extra och bjuda oss på spännande smakkombinationer och tivoliinspirerade bakverk med en kreativ höjd utöver det vanliga. Med detta startfält är jag helt övertygad om att det kommer att bli en ögonbrynshöjande final, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen och arrangören Sveriges bagare & konditorer i en kommentar.

Årets Konditor arrangerades första gången 1988.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Wallmans Group tappar vd

Bartenderduo bygger meny enligt klassiskt spel

Vd-skifte på Martin & Servera

Martin & Serveras vd och koncernchef lämnar i mars nästa år.

Kalvracks och chartreuse i Bocuse d’Or

Nu skapas rätterna som blir hyllningar till Paul Bocuse och Joël Robuchon.

Så ska Avenyfamiljen bli mer klimatsmarta

När O´Learys själva får välja

Här är de åtta franchisetagarna som hyllas av restaurangkedjan internt.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Ny vd för Lindvalls Chark

Fjärde generationen tar över.

Arkiv

Fika hos Gina Tricot

Hälsokaféet Flik är ett samarbete mellan modekedjan och Juiceverket.

Löfbergs rekordinvesterar i Karlstad

Satsningen kan bli den största investeringen i företagets historia.

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

En bransch i uppgång

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.146