Här är finalisterna i Årets Kock

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

Finalisterna Årets Kock 2018

David Lundqvist, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden

Ludwig Tjörnemo, Operakällaren, Stockholm

Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg

Peter J Skogström,  Mat & Vin Slottsparken, Malmö

Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm

Jonas Alvin,Stångs magasin, Linköping

Anders Johnsson, Rejmes Restaurang, Örebro

Magnus Persson, Stureplansgruppen, Stockholm

 

32 kockar deltog i kvalet och efter två dagars tävling och fem delmoment kvarstår åtta kockar som går vidare till final i Årets Kock 2018 – SM i professionell matlagning. Finalen äger rum den 28 och 29 september i Kungl. Tennishallen i Stockholm. 

De åtta är; David Lundqvist, 116 poäng, Grand Hôtel Saltsjöbaden i Saltsjöbaden, Ludwig Tjörnemo, 116 poäng, Operakällaren i Stockholm, Martin Moses, 110 poäng, SK Mat & Människor i Göteborg, Peter J Skogström, 106 poäng, Mat & Vin Slottsparken i Malmö, Lars Niklasson, 98 poäng, Lilla Ego i Stockholm, Jonas Alvin, 94 poäng, Stångs magasin i Linköping, Anders Johnsson, 93 poäng, Rejmes Restaurang i Örebro och Magnus Persson, 91 poäng, Stureplansgruppen i Stockholm. 

Maxpoäng var  134 och samlades ihop genom de olika delmomenten.

Under finaltävlingarna i september kommer fyra av finalisterna  att få lämna finalen redan efter första dagen. Under första finaldagen ska kockarna visa kunskaper inom råvaror, teori och ett förberett matlagningsmoment som meddelas två veckor före finalen. Fyra går vidare till andra dagen då kvartetten gör handlagstest och matlagningsmomentet är en hemlig råvarukorg.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.217