23948sdkhjf

Här är finalisterna i Årets Kock

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

Finalisterna Årets Kock 2018

David Lundqvist, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden

Ludwig Tjörnemo, Operakällaren, Stockholm

Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg

Peter J Skogström,  Mat & Vin Slottsparken, Malmö

Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm

Jonas Alvin,Stångs magasin, Linköping

Anders Johnsson, Rejmes Restaurang, Örebro

Magnus Persson, Stureplansgruppen, Stockholm

 

32 kockar deltog i kvalet och efter två dagars tävling och fem delmoment kvarstår åtta kockar som går vidare till final i Årets Kock 2018 – SM i professionell matlagning. Finalen äger rum den 28 och 29 september i Kungl. Tennishallen i Stockholm. 

De åtta är; David Lundqvist, 116 poäng, Grand Hôtel Saltsjöbaden i Saltsjöbaden, Ludwig Tjörnemo, 116 poäng, Operakällaren i Stockholm, Martin Moses, 110 poäng, SK Mat & Människor i Göteborg, Peter J Skogström, 106 poäng, Mat & Vin Slottsparken i Malmö, Lars Niklasson, 98 poäng, Lilla Ego i Stockholm, Jonas Alvin, 94 poäng, Stångs magasin i Linköping, Anders Johnsson, 93 poäng, Rejmes Restaurang i Örebro och Magnus Persson, 91 poäng, Stureplansgruppen i Stockholm. 

Maxpoäng var  134 och samlades ihop genom de olika delmomenten.

Under finaltävlingarna i september kommer fyra av finalisterna  att få lämna finalen redan efter första dagen. Under första finaldagen ska kockarna visa kunskaper inom råvaror, teori och ett förberett matlagningsmoment som meddelas två veckor före finalen. Fyra går vidare till andra dagen då kvartetten gör handlagstest och matlagningsmomentet är en hemlig råvarukorg.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.077