23948sdkhjf

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

Finalisterna Årets Kock 2018

David Lundqvist, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden

Ludwig Tjörnemo, Operakällaren, Stockholm

Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg

Peter J Skogström,  Mat & Vin Slottsparken, Malmö

Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm

Jonas Alvin,Stångs magasin, Linköping

Anders Johnsson, Rejmes Restaurang, Örebro

Magnus Persson, Stureplansgruppen, Stockholm

 

32 kockar deltog i kvalet och efter två dagars tävling och fem delmoment kvarstår åtta kockar som går vidare till final i Årets Kock 2018 – SM i professionell matlagning. Finalen äger rum den 28 och 29 september i Kungl. Tennishallen i Stockholm. 

De åtta är; David Lundqvist, 116 poäng, Grand Hôtel Saltsjöbaden i Saltsjöbaden, Ludwig Tjörnemo, 116 poäng, Operakällaren i Stockholm, Martin Moses, 110 poäng, SK Mat & Människor i Göteborg, Peter J Skogström, 106 poäng, Mat & Vin Slottsparken i Malmö, Lars Niklasson, 98 poäng, Lilla Ego i Stockholm, Jonas Alvin, 94 poäng, Stångs magasin i Linköping, Anders Johnsson, 93 poäng, Rejmes Restaurang i Örebro och Magnus Persson, 91 poäng, Stureplansgruppen i Stockholm. 

Maxpoäng var  134 och samlades ihop genom de olika delmomenten.

Under finaltävlingarna i september kommer fyra av finalisterna  att få lämna finalen redan efter första dagen. Under första finaldagen ska kockarna visa kunskaper inom råvaror, teori och ett förberett matlagningsmoment som meddelas två veckor före finalen. Fyra går vidare till andra dagen då kvartetten gör handlagstest och matlagningsmomentet är en hemlig råvarukorg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.266