Här är finalisterna i Årets Kock
Finalisterna Årets Kock 2018
David Lundqvist, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden Ludwig Tjörnemo, Operakällaren, Stockholm Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg Peter J Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm Jonas Alvin,Stångs magasin, Linköping Anders Johnsson, Rejmes Restaurang, Örebro Magnus Persson, Stureplansgruppen, Stockholm
|
32 kockar deltog i kvalet och efter två dagars tävling och fem delmoment kvarstår åtta kockar som går vidare till final i Årets Kock 2018 – SM i professionell matlagning. Finalen äger rum den 28 och 29 september i Kungl. Tennishallen i Stockholm.
De åtta är; David Lundqvist, 116 poäng, Grand Hôtel Saltsjöbaden i Saltsjöbaden, Ludwig Tjörnemo, 116 poäng, Operakällaren i Stockholm, Martin Moses, 110 poäng, SK Mat & Människor i Göteborg, Peter J Skogström, 106 poäng, Mat & Vin Slottsparken i Malmö, Lars Niklasson, 98 poäng, Lilla Ego i Stockholm, Jonas Alvin, 94 poäng, Stångs magasin i Linköping, Anders Johnsson, 93 poäng, Rejmes Restaurang i Örebro och Magnus Persson, 91 poäng, Stureplansgruppen i Stockholm.
Maxpoäng var 134 och samlades ihop genom de olika delmomenten.
Under finaltävlingarna i september kommer fyra av finalisterna att få lämna finalen redan efter första dagen. Under första finaldagen ska kockarna visa kunskaper inom råvaror, teori och ett förberett matlagningsmoment som meddelas två veckor före finalen. Fyra går vidare till andra dagen då kvartetten gör handlagstest och matlagningsmomentet är en hemlig råvarukorg.