23948sdkhjf

Här är finalisterna i Årets Kock

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

Finalisterna Årets Kock 2018

David Lundqvist, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden

Ludwig Tjörnemo, Operakällaren, Stockholm

Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg

Peter J Skogström,  Mat & Vin Slottsparken, Malmö

Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm

Jonas Alvin,Stångs magasin, Linköping

Anders Johnsson, Rejmes Restaurang, Örebro

Magnus Persson, Stureplansgruppen, Stockholm

 

32 kockar deltog i kvalet och efter två dagars tävling och fem delmoment kvarstår åtta kockar som går vidare till final i Årets Kock 2018 – SM i professionell matlagning. Finalen äger rum den 28 och 29 september i Kungl. Tennishallen i Stockholm. 

De åtta är; David Lundqvist, 116 poäng, Grand Hôtel Saltsjöbaden i Saltsjöbaden, Ludwig Tjörnemo, 116 poäng, Operakällaren i Stockholm, Martin Moses, 110 poäng, SK Mat & Människor i Göteborg, Peter J Skogström, 106 poäng, Mat & Vin Slottsparken i Malmö, Lars Niklasson, 98 poäng, Lilla Ego i Stockholm, Jonas Alvin, 94 poäng, Stångs magasin i Linköping, Anders Johnsson, 93 poäng, Rejmes Restaurang i Örebro och Magnus Persson, 91 poäng, Stureplansgruppen i Stockholm. 

Maxpoäng var  134 och samlades ihop genom de olika delmomenten.

Under finaltävlingarna i september kommer fyra av finalisterna  att få lämna finalen redan efter första dagen. Under första finaldagen ska kockarna visa kunskaper inom råvaror, teori och ett förberett matlagningsmoment som meddelas två veckor före finalen. Fyra går vidare till andra dagen då kvartetten gör handlagstest och matlagningsmomentet är en hemlig råvarukorg.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.133