23948sdkhjf

Hovmästare ny chef på Röda Korset

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Vera Carlbaum Wrennmark, som under många år jobbat i matsalen på flera restauranger i Stockholm, däribland Bouqeria, Punk Royal och Brasserie Balzac, har utsetts till ny förbundsordförande för Röda Korsets Ungdomsförbund.

Vera har tillsammans med kollegor genomfört olika insamlingsprojekt som restauranganställd. Till exempel på välgörenhetsinsamlingen Att Göra Väl Gör En Het på Bouqeria.

2015 var hon på Lesbos Grekland och arbetade som volontär i flyktingmottagandet som var ämnet för en intervju med henne i RS nr1/2016 samt en intervju i podcasten Prat Mat.

Ett viktigt stöd och en nära kollega är Bogdan Monciu, tidigare restaurangchef på Bouqerian och nu krögare på Brasserie Balzac där Vera Carlbaum var hovmästare. Hör intervjun Vera Carlbaum och Bogdan Monciu, de två restaurangpassionerade och humanitärt engagerade på Prata Mat.

Ett spännande samtal om ledarskap, möjligheten att göra en insats för andra människor var man än är verksam. Och sist men inte minst Veras hopp om att få komma tillbaka och jobba som hovmästare när hon längtar tillbaka.
Samt också hur service och humanitära insatser hänger ihop. Mycket att få inblick i i denna intervju.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Nyhetsbrev

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Arkiv

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.106