Hovmästare ny chef på Röda Korset

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Vera Carlbaum Wrennmark, som under många år jobbat i matsalen på flera restauranger i Stockholm, däribland Bouqeria, Punk Royal och Brasserie Balzac, har utsetts till ny förbundsordförande för Röda Korsets Ungdomsförbund.

Vera har tillsammans med kollegor genomfört olika insamlingsprojekt som restauranganställd. Till exempel på välgörenhetsinsamlingen Att Göra Väl Gör En Het på Bouqeria.

2015 var hon på Lesbos Grekland och arbetade som volontär i flyktingmottagandet som var ämnet för en intervju med henne i RS nr1/2016 samt en intervju i podcasten Prat Mat.

Ett viktigt stöd och en nära kollega är Bogdan Monciu, tidigare restaurangchef på Bouqerian och nu krögare på Brasserie Balzac där Vera Carlbaum var hovmästare. Hör intervjun Vera Carlbaum och Bogdan Monciu, de två restaurangpassionerade och humanitärt engagerade på Prata Mat.

Ett spännande samtal om ledarskap, möjligheten att göra en insats för andra människor var man än är verksam. Och sist men inte minst Veras hopp om att få komma tillbaka och jobba som hovmästare när hon längtar tillbaka.
Samt också hur service och humanitära insatser hänger ihop. Mycket att få inblick i i denna intervju.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Retrotrend ritar om kartan för ölproducenter

I spåren av den blomstrande ölindustrin har delstaten Oregon introducerat en ny glasflaska som kan omdefiniera hur öl ska drickas i hela USA. Flaskans hemlighet? Den är standardiserad och kan återanvändas.

Onlinepizzas vd kliver av

Jureskog öppnar igen

I oktober öppnar andra restaurangen i det ska som ska bli en snabbmatskedja signerad kocken och krögaren Johan Jureskog.

Han ska lyfta fram estniska smaker

Lagunitas gästar Dogfood

Modemärke startar pop up-nattklubb

Nyhetsbrev

Ny hos Poppels

Arkiv

Växtbaserat på gourmetnivå

Nu nyöppnar Cassi

Oumph till Pizza Hut

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Lantmännen Cerealia-chef tar över Fairtrade

Cecilia Ceder blir ny vd för Fairtrade Sverige.

Löfbergs nya samarbete del av strategin

Amerikanska Humm Kombucha väljer Löfbergs som säljpartner i Sverige – för rosteriet är det i linje med satsningen på nya affärsområdet Ready to.

Svenska dumplings tar plats i norska butiker

Ett utökat samarbete med Norgesgruppen gör att Beijing 8 får en bredare lansering.

De fick Livsmedelspriset

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Ännu hetare käk längs med vägen

Bensinstationskedjan hottar upp samarbetet med restaurangkonceptet Käk.

Matsvinnsapp i samarbete med stor aktör

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Scandi Standard investerar i dansk premiumkyckling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.206