23948sdkhjf

Esperanto i konkurs

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Efter 13 år ansöker, en av Stockholms och landets mest prisade restauranger Esperanto, om konkurs. Därmed stänger också systerrestaurangerna Imouto och Shibumi.

Restaurangerna har under det gångna året upplevt en ojämn beläggning som helt enkelt inte har täckt företagets kostnader. Styrelsen meddelade att den 21 juni 2018 ansökt om att sätta företaget i konkurs.

"Jag skulle med detta meddelande vilja passa på att rikta ett stort tack till alla de gäster som har besökt oss genom åren och som har fyllt restaurangerna med liv och glädje. Tack även till alla våra underbara leverantörer som med sin passion och kunskap präglat våra restauranger, säger Sayan Isaksson restaurateur och ledamot av styrelsen Restaurang Esperanto di Sollevi AB i ett pressmeddelande.

I pressutskicket somoffentliggjordes den 21 juni riktar Sayan Isaksson ett stort tack till "alla fantastiska medarbetare som jag har haft den stora äran att jobba med genom alla år. Vi är verkligen ledsna från företagets sida över den svåra situation som uppstår för de anställda i samband med stängningen. Det har varit ett stort äventyr fyllt av kreativitet, kamratskap och kärlek. Därför är det med stor sorg som vi nu tvingas stänga våra kära restauranger".

De planerade restaurangerna, “Sommarsalongen” och ’Shibumis Backyard BBQ’, som skulle ha slagit upp dörrarna tisdag 26 juni öppnar inte under sommaren. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Nyhetsbrev

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Arkiv

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.108