23948sdkhjf

Esperanto i konkurs

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Efter 13 år ansöker, en av Stockholms och landets mest prisade restauranger Esperanto, om konkurs. Därmed stänger också systerrestaurangerna Imouto och Shibumi.

Restaurangerna har under det gångna året upplevt en ojämn beläggning som helt enkelt inte har täckt företagets kostnader. Styrelsen meddelade att den 21 juni 2018 ansökt om att sätta företaget i konkurs.

"Jag skulle med detta meddelande vilja passa på att rikta ett stort tack till alla de gäster som har besökt oss genom åren och som har fyllt restaurangerna med liv och glädje. Tack även till alla våra underbara leverantörer som med sin passion och kunskap präglat våra restauranger, säger Sayan Isaksson restaurateur och ledamot av styrelsen Restaurang Esperanto di Sollevi AB i ett pressmeddelande.

I pressutskicket somoffentliggjordes den 21 juni riktar Sayan Isaksson ett stort tack till "alla fantastiska medarbetare som jag har haft den stora äran att jobba med genom alla år. Vi är verkligen ledsna från företagets sida över den svåra situation som uppstår för de anställda i samband med stängningen. Det har varit ett stort äventyr fyllt av kreativitet, kamratskap och kärlek. Därför är det med stor sorg som vi nu tvingas stänga våra kära restauranger".

De planerade restaurangerna, “Sommarsalongen” och ’Shibumis Backyard BBQ’, som skulle ha slagit upp dörrarna tisdag 26 juni öppnar inte under sommaren. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.098