23948sdkhjf

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

| Av Nils Montan Lund | Tipsa redaktionen

Entreprenörerna tar plats med varudiskar och serveringar.

En era gick i graven när Ica-butiken valde att lämna NK-varuhuset i Stockholm efter en hyrestvist. Nu presenterar NK den nya saluhallen, som kommer att inhysa en rad välkända entreprenörer.

  • Fiskdisken tas om hand av Nils och Erik Molinder från Melanders.
  • Johan Sörberg, tidigare deltagare i konditor-VM och före detta landslagscoach för svenska bagarlandslaget står för NK Bröd och Choklad i delat entrepenörskap med Melanders.
  • Johan Jureskog och Klas Ljungqust från AG kommer att driva köttdisken.
  • Anna och Vincent Lefévre från Androuet tar över ostdisken.
  • Paradiset kommer att stå för baslivsmedel, samt frukt och grönt.

De nya matentreprenörerna kommer även att kombinera sina varudiskar med olika typer av serveringar, allt för att skapa en traditionell saluhallsupplevelse där matserveringar kombineras med baslivsmedel.

– Vi är otroligt glada över att vi kunnat locka dessa duktiga matentreprenörer till vår nya saluhall. De tillhör alla toppskiktet i sina respektive kategorier och har gedigen kunskap och erfarenhet som tillsammans kommer göra nya NK Saluhall till en matdestination i världsklass, säger Andreas Edström, varuhuschef Nordiska Kompaniet.

Allt kommer att stå klart i februari 2019, men några smygöppnar innan jul.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Nyhetsbrev

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

Arkiv
1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.14