23948sdkhjf

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

| Av Nils Montan Lund | Tipsa redaktionen

Entreprenörerna tar plats med varudiskar och serveringar.

En era gick i graven när Ica-butiken valde att lämna NK-varuhuset i Stockholm efter en hyrestvist. Nu presenterar NK den nya saluhallen, som kommer att inhysa en rad välkända entreprenörer.

  • Fiskdisken tas om hand av Nils och Erik Molinder från Melanders.
  • Johan Sörberg, tidigare deltagare i konditor-VM och före detta landslagscoach för svenska bagarlandslaget står för NK Bröd och Choklad i delat entrepenörskap med Melanders.
  • Johan Jureskog och Klas Ljungqust från AG kommer att driva köttdisken.
  • Anna och Vincent Lefévre från Androuet tar över ostdisken.
  • Paradiset kommer att stå för baslivsmedel, samt frukt och grönt.

De nya matentreprenörerna kommer även att kombinera sina varudiskar med olika typer av serveringar, allt för att skapa en traditionell saluhallsupplevelse där matserveringar kombineras med baslivsmedel.

– Vi är otroligt glada över att vi kunnat locka dessa duktiga matentreprenörer till vår nya saluhall. De tillhör alla toppskiktet i sina respektive kategorier och har gedigen kunskap och erfarenhet som tillsammans kommer göra nya NK Saluhall till en matdestination i världsklass, säger Andreas Edström, varuhuschef Nordiska Kompaniet.

Allt kommer att stå klart i februari 2019, men några smygöppnar innan jul.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.087