23948sdkhjf

Den heta sommaren bäddar för bryggerirekord

Bland annat har försäljningen av alkoholfri öl ökat explosionsartat.
Det varma sommaren har tuffat på sedan i maj och orsakat enorm skada i form av värmeslag och skogsbränder. Men allt har inte varit negativt. TT (via GP ) rapporterar nämligen att hettan bäddar för rekord för svenska bryggerier. Bland annat har Systembolaget visat en ökning av försäljning av öl med tio procent jämfört med samma period förra året. För cider var den motsvarande siffran 18 procent.

Och så har det sett ut under hela sommaren.

– Sommaren är de viktigaste månaderna för oss, så blir sommaren bra blir hela året bra. Och nu har vi fått ett extremt fint väder som vi inte hade räknat med. På den svenska marknaden kommer det bli rekord, det tror jag. Om nu inte någonting händer i augusti och september, säger Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri, till TT.

Kopparbergs är inte de enda som gått bra under de varma månaderna. Även Spendrups räknar med rekord.

– Vi har aldrig haft de här siffrorna tidigare, säger Rose-Marie Hertzman, presschef, till TT.

Ser man på rena siffror så ökade Spendrups sin försäljning av flaskvatten med 26 procent. Läsk och cider har ökat med 36 procent och starköl med cirka 12 procent. Men ingen av dessa kategorier är i närheten av den största vinnaren – alkoholfritt öl. Där låg ökningen på 54 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08