23948sdkhjf

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

På bageri- och snacksmässan iba 2018 i München 15-20 september visar Multivac kompletta lösningar för förpackning av bröd, bakverk, kex och snacks. Utöver två kammarmaskiner kommer utställningen även att innefatta en kompakt djupdragare och en traysealer.

Multivac kända för sina djupdragare och trågförseglare för livsmedel menar att det finns en tydlig trend inom bageribranschen. Utbudet av frysta produkter minskar medan MAP-förpackade produkter ökar.

– MAP-förpackningar har flera fördelar, i synnerhet avseende logistik, eftersom de flesta bageriprodukter som förpackas med modifierad atmosfär kan lagras väl utan extra kylning. MAP-förpackning kan göras både i Multivac djupdragare, traysealers och kammarmaskiner, och täcker därigenom de flesta behov. Vi visar därför flera kompakta maskinmodeller för tillverkning av MAP-förpackning på mässan, säger Stefan Karlsson, Försäljningschef, Multivac AB.

På mässan visas R 085 e-koncept, en djupdragare som gör övergången till automatiserad förpackning enkel även för småskaliga producenter. Attraktiva och väl produktanpassade förpackningar i små produktionsserier finns tillgängliga för ett brett utbud av bageriprodukter. Maskinen kräver varken vatten eller tryckluft, vilket betyder att det kan användas mycket flexibelt i produktionsmiljön.

I montern finns också den halvautomatiska traysealern T 250. Den är lämplig för förpackning av bageriprodukter och snacks och packar effektivt även i mindre serier. Modellen är försedd med hjul och har en kompakt design som spar utrymme, och sticker ut från andra lösningar genom sin hygien-design, enkla hantering och höga förpackningskvalitet. Det automatiska lådsystemet garanterar ergonomisk drift.

Ur sitt sortiment av kammarmaskiner har Multivac valt att presentera C 350 kammarmaskin, utrustad med två svetsbackar. Som alla kammarmaskiner från Multivac är C 350 enkel att använda och rengöra. Evakuerings- och gasspolningsprocesserna är tryckstyrda och garanterar därigenom en reproducerbar förpackningskvalitet.

Dessutom visas den ekonomiska BASELINE P 300 bordskammarmaskin, en modellspeciellt lämpad för större produkter, genom sin rymliga kammare (420 x 425 x 170 mm). MULTIVAC på iba 2018 i München hittar ni i Hall B1, monter 351.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078