23948sdkhjf

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

| Av Marcus Petersson | Tipsa redaktionen

På bageri- och snacksmässan iba 2018 i München 15-20 september visar Multivac kompletta lösningar för förpackning av bröd, bakverk, kex och snacks. Utöver två kammarmaskiner kommer utställningen även att innefatta en kompakt djupdragare och en traysealer.

Multivac kända för sina djupdragare och trågförseglare för livsmedel menar att det finns en tydlig trend inom bageribranschen. Utbudet av frysta produkter minskar medan MAP-förpackade produkter ökar.

– MAP-förpackningar har flera fördelar, i synnerhet avseende logistik, eftersom de flesta bageriprodukter som förpackas med modifierad atmosfär kan lagras väl utan extra kylning. MAP-förpackning kan göras både i Multivac djupdragare, traysealers och kammarmaskiner, och täcker därigenom de flesta behov. Vi visar därför flera kompakta maskinmodeller för tillverkning av MAP-förpackning på mässan, säger Stefan Karlsson, Försäljningschef, Multivac AB.

På mässan visas R 085 e-koncept, en djupdragare som gör övergången till automatiserad förpackning enkel även för småskaliga producenter. Attraktiva och väl produktanpassade förpackningar i små produktionsserier finns tillgängliga för ett brett utbud av bageriprodukter. Maskinen kräver varken vatten eller tryckluft, vilket betyder att det kan användas mycket flexibelt i produktionsmiljön.

I montern finns också den halvautomatiska traysealern T 250. Den är lämplig för förpackning av bageriprodukter och snacks och packar effektivt även i mindre serier. Modellen är försedd med hjul och har en kompakt design som spar utrymme, och sticker ut från andra lösningar genom sin hygien-design, enkla hantering och höga förpackningskvalitet. Det automatiska lådsystemet garanterar ergonomisk drift.

Ur sitt sortiment av kammarmaskiner har Multivac valt att presentera C 350 kammarmaskin, utrustad med två svetsbackar. Som alla kammarmaskiner från Multivac är C 350 enkel att använda och rengöra. Evakuerings- och gasspolningsprocesserna är tryckstyrda och garanterar därigenom en reproducerbar förpackningskvalitet.

Dessutom visas den ekonomiska BASELINE P 300 bordskammarmaskin, en modellspeciellt lämpad för större produkter, genom sin rymliga kammare (420 x 425 x 170 mm). MULTIVAC på iba 2018 i München hittar ni i Hall B1, monter 351.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Nyhetsbrev

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Arkiv

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Äntligen invigningsdatum för Max flaggskepp vid Medborgarplatsen

Firar med att introducera en ny Medis-burgare.

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.108