23948sdkhjf

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Nu blir det fler veganska alternativ att välja mellan på Wayne’s Coffee. Lite senare i höst lanseras nämligen en ny vegansk wrap samt en bagel.

– För oss är det viktigt med många schyssta alternativ att välja på, avsett om du är ute efter den ultimata fikan eller en snabb och mättande lunch. En tydlig trend just nu är att många väljer att äta vego på lunchen. Därför har vi tagit fram några nya goda rätter som passar lika bra för veganen som för den som vill äta mer grönt till vardags, säger Daniel Nordström, Chef produktutveckling på Wayne’s Coffee, i ett pressmeddelade.

De tre nya rätterna är helt växtbaserade och har Pulled Oumph! som bas:

- Oumph-sallad: Pulled Oumph, linssallad, sötpotatishummus, ärtskott, sallads- och spetskålsmix och senapsvinägrett.
- Wrap med Oumph: Rödbetstortilla fylld med Pulled Oumph, linssallad, sötpotatishummus, ärtskott, romansallad, spetskål och senapsvinägrett.
- Bagel med Oumph: En bagel med Pulled Oumph, guacamole, krispig sallad, tomat och rödlök.

– Våra vänner på Wayne’s Coffee har länge insett att världens resurser inte är oändliga och de har agerat därefter. Att Sveriges enda KRAV-märkta kafékedja nu höjer ribban ytterligare när det gäller grymma växtbaserade alternativ imponerar, säger Henrik Åkerman, marknadschef på Food for Progress, företaget som tillverkar Oumph.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Nyhetsbrev

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Arkiv

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Picadeli i storaffär

VIP-kockar volontärer i grötigt myskaos

Idag var det dags för Stadsmissionens årliga julgröt till förmån för hemlösa. De första 2000 portionerna tog slut i ett nafs. Ny leverans och praktiskt lagda Vip-kockar löste årets kockutmaning med bravur.

Styckmästarn med ny vd

De är bäst på street food

Matsas Mat, Korrito och The Good Gringo är finalister i kategorin Årets streetfood i Fast Food Awards 2019.

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Historiskt låg skörd av matpotatis

Sushikedja öppnar nytt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.13