23948sdkhjf

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Nu blir det fler veganska alternativ att välja mellan på Wayne’s Coffee. Lite senare i höst lanseras nämligen en ny vegansk wrap samt en bagel.

– För oss är det viktigt med många schyssta alternativ att välja på, avsett om du är ute efter den ultimata fikan eller en snabb och mättande lunch. En tydlig trend just nu är att många väljer att äta vego på lunchen. Därför har vi tagit fram några nya goda rätter som passar lika bra för veganen som för den som vill äta mer grönt till vardags, säger Daniel Nordström, Chef produktutveckling på Wayne’s Coffee, i ett pressmeddelade.

De tre nya rätterna är helt växtbaserade och har Pulled Oumph! som bas:

- Oumph-sallad: Pulled Oumph, linssallad, sötpotatishummus, ärtskott, sallads- och spetskålsmix och senapsvinägrett.
- Wrap med Oumph: Rödbetstortilla fylld med Pulled Oumph, linssallad, sötpotatishummus, ärtskott, romansallad, spetskål och senapsvinägrett.
- Bagel med Oumph: En bagel med Pulled Oumph, guacamole, krispig sallad, tomat och rödlök.

– Våra vänner på Wayne’s Coffee har länge insett att världens resurser inte är oändliga och de har agerat därefter. Att Sveriges enda KRAV-märkta kafékedja nu höjer ribban ytterligare när det gäller grymma växtbaserade alternativ imponerar, säger Henrik Åkerman, marknadschef på Food for Progress, företaget som tillverkar Oumph.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Nyhetsbrev

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Arkiv

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.151