23948sdkhjf

Utökat restaurangutbud när Torp byggs om för 700 miljoner

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Köpcentrum rustas upp och restaurangutbudet utökas till att omfatta 10 procent av de totala utbudet.

För två år sedan köpte Olav Thon Gruppen Torp Köpcentrum i Uddevalla och nu startar totalrenovering och utbyggnad av gallerian.

Över 16 500 kvadratmeter tillkommer vilket innebär en ny totalyta på 54 000 kvadratmeter. Totalt kommer renoveringen kosta över 700 miljoner kronor.

Det nya köpcentrumet kommer att få en tillökning om cirka 30 butiker. Restaurangutbudet ökas och kommer att utgöra cirka 8 till 10 procent av utbudet gentemot dagens 4 procent.

– Samtidigt som vi bygger ut så förädlar vi över 4.000 m2 av befintlig storhandelsyta till småskalig shopping i härlig miljö. Vi tittar mot framtiden och bygger in flexibilitet i användandet av allmänna ytor och torg för att på ett enkelt sätt kunna ställa om vid förändrade beteenden och önskemål från konsumenten, säger Jessica Fredriksson, Fastighetschef på Thon Property i en kommentar.

Köpcentrumet hade ca 6,7 miljoner besökare under 2017 och har i dag ca 80 hyresgäster som 2017 omsatte 1 608 miljoner kronor.

Om allt går enligt plan kommer det nya köpcentrumet att öppna på nationaldagen år 2020.

Mer om: thon-gruppen


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Slowfood på ny nivå

Arkiv

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Tjoget i ny skrud

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

Onlinepizza i samarbete med Axfood

Axfood Snabbgross erbjuder e-handel och upphämtning i butik till Onlinepizzas 1 500 matställen.

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Fairtrade fortsatte uppåt under 2017

Det såldes 81,9 miljarder Fairtrade-märkta produkter – världen över.

Champagnehuset Mumm smyckar kartongen

Samarbete med känd svensk smyckedesigner.

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.159