23948sdkhjf

Utökat restaurangutbud när Torp byggs om för 700 miljoner

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Köpcentrum rustas upp och restaurangutbudet utökas till att omfatta 10 procent av de totala utbudet.

För två år sedan köpte Olav Thon Gruppen Torp Köpcentrum i Uddevalla och nu startar totalrenovering och utbyggnad av gallerian.

Över 16 500 kvadratmeter tillkommer vilket innebär en ny totalyta på 54 000 kvadratmeter. Totalt kommer renoveringen kosta över 700 miljoner kronor.

Det nya köpcentrumet kommer att få en tillökning om cirka 30 butiker. Restaurangutbudet ökas och kommer att utgöra cirka 8 till 10 procent av utbudet gentemot dagens 4 procent.

– Samtidigt som vi bygger ut så förädlar vi över 4.000 m2 av befintlig storhandelsyta till småskalig shopping i härlig miljö. Vi tittar mot framtiden och bygger in flexibilitet i användandet av allmänna ytor och torg för att på ett enkelt sätt kunna ställa om vid förändrade beteenden och önskemål från konsumenten, säger Jessica Fredriksson, Fastighetschef på Thon Property i en kommentar.

Köpcentrumet hade ca 6,7 miljoner besökare under 2017 och har i dag ca 80 hyresgäster som 2017 omsatte 1 608 miljoner kronor.

Om allt går enligt plan kommer det nya köpcentrumet att öppna på nationaldagen år 2020.

Mer om: thon-gruppen
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Nyhetsbrev

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Arkiv

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.129