23948sdkhjf

Torkan väntas ge högre pris på kyckling

| Av Nyhetsbyrån Direkt | Tipsa redaktionen

Scandi Standard spår en dyrare framtid i senaste kvartalsrapporten.

Torkan kommer att höja kostnaderna för foder och Scandi Standard avser att tackla det genom egna prishöjningar.

Det framkommer i kycklingbolagets rapport för det andra kvartalet.

"Den exceptionellt varma och torra sommaren i norra Europa har påverkat
spannmålsskördarna negativt. Våra kontrakterade uppfödare är till stor del
beroende av lokalt producerat foder och vi förväntar oss därför att våra
råvarukostnader kommer att öka under kommande kvartal. Vår avsikt är att
kompensera för dessa kostnader genom prishöjningar", skriver Scandi Standards
vd Leif Bergvall Hansen i kvartalsrapporten.

Rapporten innehöll ett justerat ebitda-resultat om 159 miljoner kronor för det
andra kvartalet, en ökning med 28 procent. Samtidigt steg omsättningen med 39
procent, till stor del tack vare förvärvet av irländska Manor Farm.

"Det är glädjande att vi fortsätter att stärka vår position på våra
hemmamarknader, men jag ser en ytterligare potential att omvandla tillväxten
till högre marginaler", skriver bolagets vd.

Han skriver även att bolaget är väl positioner att för delta i konsolideringen
av den europeiska kycklingindustrin.

Scandi Standard redovisar ett resultat efter skatt på 33 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (33).

Nettoomsättningen uppgick till 2.252 miljoner kronor (1.622). En stor del av
omsättningsökningen beror på förvärvet av den irländska kycklingproducenten
Manor Farm.

Rörelseresultatet blev 67 miljoner kronor (62) och belastades av eo-poster om
23 miljoner (-8). Det justerade rörelseresultatet blev 90 miljoner kronor
(70).

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Nyhetsbrev

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Arkiv

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Picadeli i storaffär

VIP-kockar volontärer i grötigt myskaos

Idag var det dags för Stadsmissionens årliga julgröt till förmån för hemlösa. De första 2000 portionerna tog slut i ett nafs. Ny leverans och praktiskt lagda Vip-kockar löste årets kockutmaning med bravur.

Styckmästarn med ny vd

De är bäst på street food

Matsas Mat, Korrito och The Good Gringo är finalister i kategorin Årets streetfood i Fast Food Awards 2019.

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Historiskt låg skörd av matpotatis

Sushikedja öppnar nytt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.097