23948sdkhjf

Torkan väntas ge högre pris på kyckling

| Av Nyhetsbyrån Direkt | Tipsa redaktionen

Scandi Standard spår en dyrare framtid i senaste kvartalsrapporten.

Torkan kommer att höja kostnaderna för foder och Scandi Standard avser att tackla det genom egna prishöjningar.

Det framkommer i kycklingbolagets rapport för det andra kvartalet.

"Den exceptionellt varma och torra sommaren i norra Europa har påverkat
spannmålsskördarna negativt. Våra kontrakterade uppfödare är till stor del
beroende av lokalt producerat foder och vi förväntar oss därför att våra
råvarukostnader kommer att öka under kommande kvartal. Vår avsikt är att
kompensera för dessa kostnader genom prishöjningar", skriver Scandi Standards
vd Leif Bergvall Hansen i kvartalsrapporten.

Rapporten innehöll ett justerat ebitda-resultat om 159 miljoner kronor för det
andra kvartalet, en ökning med 28 procent. Samtidigt steg omsättningen med 39
procent, till stor del tack vare förvärvet av irländska Manor Farm.

"Det är glädjande att vi fortsätter att stärka vår position på våra
hemmamarknader, men jag ser en ytterligare potential att omvandla tillväxten
till högre marginaler", skriver bolagets vd.

Han skriver även att bolaget är väl positioner att för delta i konsolideringen
av den europeiska kycklingindustrin.

Scandi Standard redovisar ett resultat efter skatt på 33 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (33).

Nettoomsättningen uppgick till 2.252 miljoner kronor (1.622). En stor del av
omsättningsökningen beror på förvärvet av den irländska kycklingproducenten
Manor Farm.

Rörelseresultatet blev 67 miljoner kronor (62) och belastades av eo-poster om
23 miljoner (-8). Det justerade rörelseresultatet blev 90 miljoner kronor
(70).



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Slowfood på ny nivå

Arkiv

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Tjoget i ny skrud

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

Onlinepizza i samarbete med Axfood

Axfood Snabbgross erbjuder e-handel och upphämtning i butik till Onlinepizzas 1 500 matställen.

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Fairtrade fortsatte uppåt under 2017

Det såldes 81,9 miljarder Fairtrade-märkta produkter – världen över.

Champagnehuset Mumm smyckar kartongen

Samarbete med känd svensk smyckedesigner.

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.135