23948sdkhjf

Torkan väntas ge högre pris på kyckling

| Av Nyhetsbyrån Direkt | Tipsa redaktionen

Scandi Standard spår en dyrare framtid i senaste kvartalsrapporten.

Torkan kommer att höja kostnaderna för foder och Scandi Standard avser att tackla det genom egna prishöjningar.

Det framkommer i kycklingbolagets rapport för det andra kvartalet.

"Den exceptionellt varma och torra sommaren i norra Europa har påverkat
spannmålsskördarna negativt. Våra kontrakterade uppfödare är till stor del
beroende av lokalt producerat foder och vi förväntar oss därför att våra
råvarukostnader kommer att öka under kommande kvartal. Vår avsikt är att
kompensera för dessa kostnader genom prishöjningar", skriver Scandi Standards
vd Leif Bergvall Hansen i kvartalsrapporten.

Rapporten innehöll ett justerat ebitda-resultat om 159 miljoner kronor för det
andra kvartalet, en ökning med 28 procent. Samtidigt steg omsättningen med 39
procent, till stor del tack vare förvärvet av irländska Manor Farm.

"Det är glädjande att vi fortsätter att stärka vår position på våra
hemmamarknader, men jag ser en ytterligare potential att omvandla tillväxten
till högre marginaler", skriver bolagets vd.

Han skriver även att bolaget är väl positioner att för delta i konsolideringen
av den europeiska kycklingindustrin.

Scandi Standard redovisar ett resultat efter skatt på 33 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (33).

Nettoomsättningen uppgick till 2.252 miljoner kronor (1.622). En stor del av
omsättningsökningen beror på förvärvet av den irländska kycklingproducenten
Manor Farm.

Rörelseresultatet blev 67 miljoner kronor (62) och belastades av eo-poster om
23 miljoner (-8). Det justerade rörelseresultatet blev 90 miljoner kronor
(70).

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Nyhetsbrev

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Arkiv

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

1.31