Torkan väntas ge högre pris på kyckling

| Av Nyhetsbyrån Direkt | Tipsa redaktionen

Scandi Standard spår en dyrare framtid i senaste kvartalsrapporten.

Torkan kommer att höja kostnaderna för foder och Scandi Standard avser att tackla det genom egna prishöjningar.

Det framkommer i kycklingbolagets rapport för det andra kvartalet.

"Den exceptionellt varma och torra sommaren i norra Europa har påverkat
spannmålsskördarna negativt. Våra kontrakterade uppfödare är till stor del
beroende av lokalt producerat foder och vi förväntar oss därför att våra
råvarukostnader kommer att öka under kommande kvartal. Vår avsikt är att
kompensera för dessa kostnader genom prishöjningar", skriver Scandi Standards
vd Leif Bergvall Hansen i kvartalsrapporten.

Rapporten innehöll ett justerat ebitda-resultat om 159 miljoner kronor för det
andra kvartalet, en ökning med 28 procent. Samtidigt steg omsättningen med 39
procent, till stor del tack vare förvärvet av irländska Manor Farm.

"Det är glädjande att vi fortsätter att stärka vår position på våra
hemmamarknader, men jag ser en ytterligare potential att omvandla tillväxten
till högre marginaler", skriver bolagets vd.

Han skriver även att bolaget är väl positioner att för delta i konsolideringen
av den europeiska kycklingindustrin.

Scandi Standard redovisar ett resultat efter skatt på 33 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (33).

Nettoomsättningen uppgick till 2.252 miljoner kronor (1.622). En stor del av
omsättningsökningen beror på förvärvet av den irländska kycklingproducenten
Manor Farm.

Rörelseresultatet blev 67 miljoner kronor (62) och belastades av eo-poster om
23 miljoner (-8). Det justerade rörelseresultatet blev 90 miljoner kronor
(70).



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren igen

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

Nyhetsbrev

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Arkiv

Lantmännen Cerealia-chef tar över Fairtrade

Cecilia Ceder blir ny vd för Fairtrade Sverige.

Löfbergs nya samarbete del av strategin

Amerikanska Humm Kombucha väljer Löfbergs som säljpartner i Sverige – för rosteriet är det i linje med satsningen på nya affärsområdet Ready to.

Svenska dumplings tar plats i norska butiker

Ett utökat samarbete med Norgesgruppen gör att Beijing 8 får en bredare lansering.

De fick Livsmedelspriset

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Ännu hetare käk längs med vägen

Bensinstationskedjan hottar upp samarbetet med restaurangkonceptet Käk.

Matsvinnsapp i samarbete med stor aktör

Tar veganskt samarbete på blodigt allvar – efter Urban Deli sker bred lansering

Stark ökning för Alvestaglass

Omsättningen i augusti ökade med 66 procent jämfört med förra året. "Framförallt är det exporten som driver tillväxten." säger vd:n.

De öppnar Calle P

Trion bakom insomnad Kungsholmenrestaurang väcker liv i restaurang Calle P i Berns Bistros tidigare lokaler.

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Här öppnar Kalf & Hansen - siktar mot att bli en kedja

Far och son-duon öppnar tredje restaurangen i Stockholm i slutet av september.

Ingen pallplats för Årets Unga kock i Taiwan

Hon blev Årets Ekokock

Kock verksam på krog på Gotland kammade hem Kravs och Föreningen Ekokockars titel Årets Ekokock i Växjö.

Fyra i final i Årets Arbetsplats

Här är finalistkvartetten till Restauranggalans pris Årets Arbetsplats. Vinnaren tillkännages på Restauranggalan som äger rum på Cirkus i Stockholm den 22 oktober.

Nytt kafé och eventyta på Downtown Camper

I september nästa år utökas Scandichotellet i centrala Stockholm med ett våningsplan som bland annat ska rymma kafé.

Vann med högrevsbugare

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Scandi Standard investerar i dansk premiumkyckling

Hyllar svensk fikapaus med öl

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.128