23948sdkhjf

Torkan väntas ge högre pris på kyckling

| Av Nyhetsbyrån Direkt | Tipsa redaktionen

Scandi Standard spår en dyrare framtid i senaste kvartalsrapporten.

Torkan kommer att höja kostnaderna för foder och Scandi Standard avser att tackla det genom egna prishöjningar.

Det framkommer i kycklingbolagets rapport för det andra kvartalet.

"Den exceptionellt varma och torra sommaren i norra Europa har påverkat
spannmålsskördarna negativt. Våra kontrakterade uppfödare är till stor del
beroende av lokalt producerat foder och vi förväntar oss därför att våra
råvarukostnader kommer att öka under kommande kvartal. Vår avsikt är att
kompensera för dessa kostnader genom prishöjningar", skriver Scandi Standards
vd Leif Bergvall Hansen i kvartalsrapporten.

Rapporten innehöll ett justerat ebitda-resultat om 159 miljoner kronor för det
andra kvartalet, en ökning med 28 procent. Samtidigt steg omsättningen med 39
procent, till stor del tack vare förvärvet av irländska Manor Farm.

"Det är glädjande att vi fortsätter att stärka vår position på våra
hemmamarknader, men jag ser en ytterligare potential att omvandla tillväxten
till högre marginaler", skriver bolagets vd.

Han skriver även att bolaget är väl positioner att för delta i konsolideringen
av den europeiska kycklingindustrin.

Scandi Standard redovisar ett resultat efter skatt på 33 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (33).

Nettoomsättningen uppgick till 2.252 miljoner kronor (1.622). En stor del av
omsättningsökningen beror på förvärvet av den irländska kycklingproducenten
Manor Farm.

Rörelseresultatet blev 67 miljoner kronor (62) och belastades av eo-poster om
23 miljoner (-8). Det justerade rörelseresultatet blev 90 miljoner kronor
(70).

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.119