23948sdkhjf

Krogen som bränner själv

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Krögare bakom Stockholmskrog satsar på småskaligt destilleri.

Jimmy Nygren och Kalle Ottosson som står bakom krogen Två Små Svin i Årsta i Stockholm har startat ett småskaligt destilleri och ska bland annat ta fram anrika Årstabrännvin, skriver tidningen Mitt i Söderort.

Krögarduon har kommit över ett recept till det särskilda lokala brännvinet som är kryddat med saffran och pomerans.

Ambitionen med destilleriet, som har en kapacitet om max 50 liter åt gången, är att ta fram olika sorter som passar till olika slags mat, inte nödvändigtvis det som serveras på den egna krogen.

– Vi är båda kockar och vi tar fram smaker på samma sätt som när vi lagar mat. Vi vill inte göra ett ”Två små svin-brännvin”, vi vill göra en massa sorter. Vi kanske tar fram ett brännvin som passar specifikt till leverpastej eller en sort bara till ett särskilt event, säger Jimmy Nygren till tidningen.

Destilleriet ligger ett stenkast från krogen vid Årsta torg i södra Stockholm.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Nyhetsbrev

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Arkiv

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.096