23948sdkhjf

Scandi Standard investerar i dansk premiumkyckling

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Blir majoritetsägare i familjeföretag.

Scandi Standard har ingått ett avtal om att teckna cirka 51 procent av aktierna i Rokkedahl Foods genom sitt danska dotterbolag Danpo. 

Rokkedahl-familjen fortsätter att äga cirka 49 procent av Rokkedahl Foods men
enligt ett avtal med familjen har Danpo en option att förvärva återstående 49
procent i Rokkedahl Foods under 2023.

Inget väsentligt pris betalades för de tecknade aktierna men Danpo har dock
åtagit sig att garantera vissa av Rokkedahl Foods räntebärande skulder och
leasingförpliktelser upp till ett totalt belopp om cirka 56 miljoner danska
kronor.

Rokkedahl Foods kommer att konsolideras av Scandi Standard men investeringen
förväntas inte ha några väsentliga effekter på Scandi Standards
nettoomsättning, rörelseresultat eller kassaflöde.

– Jag är nöjd med investeringen i Rokkedahl Foods, som kommer att vara en utmärkt plattform för att snabbt utveckla segmentet för ekologisk och frigående kyckling, säger Scandi Standards vd Leif Bergvall Hansen i ett uttalande.

– Rokkedahl Foods driver ett helt nytt och modernt slakthus som är idealiskt utformat för att producera ekologisk och frigående kyckling. Danpo kommer därför att överföra all sin nuvarande produktion av sådan kyckling till Rokkedahl Foods efter investeringen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Glutenfria bageriet med ny vd

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Nyhetsbrev

Var tionde öl är alkoholfri

Arkiv

Hit kommer Linnea & Basilika

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.102