23948sdkhjf

Scandi Standard investerar i dansk premiumkyckling

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Blir majoritetsägare i familjeföretag.

Scandi Standard har ingått ett avtal om att teckna cirka 51 procent av aktierna i Rokkedahl Foods genom sitt danska dotterbolag Danpo. 

Rokkedahl-familjen fortsätter att äga cirka 49 procent av Rokkedahl Foods men
enligt ett avtal med familjen har Danpo en option att förvärva återstående 49
procent i Rokkedahl Foods under 2023.

Inget väsentligt pris betalades för de tecknade aktierna men Danpo har dock
åtagit sig att garantera vissa av Rokkedahl Foods räntebärande skulder och
leasingförpliktelser upp till ett totalt belopp om cirka 56 miljoner danska
kronor.

Rokkedahl Foods kommer att konsolideras av Scandi Standard men investeringen
förväntas inte ha några väsentliga effekter på Scandi Standards
nettoomsättning, rörelseresultat eller kassaflöde.

– Jag är nöjd med investeringen i Rokkedahl Foods, som kommer att vara en utmärkt plattform för att snabbt utveckla segmentet för ekologisk och frigående kyckling, säger Scandi Standards vd Leif Bergvall Hansen i ett uttalande.

– Rokkedahl Foods driver ett helt nytt och modernt slakthus som är idealiskt utformat för att producera ekologisk och frigående kyckling. Danpo kommer därför att överföra all sin nuvarande produktion av sådan kyckling till Rokkedahl Foods efter investeringen.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Slowfood på ny nivå

Arkiv

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Tjoget i ny skrud

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

Onlinepizza i samarbete med Axfood

Axfood Snabbgross erbjuder e-handel och upphämtning i butik till Onlinepizzas 1 500 matställen.

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Fairtrade fortsatte uppåt under 2017

Det såldes 81,9 miljarder Fairtrade-märkta produkter – världen över.

Champagnehuset Mumm smyckar kartongen

Samarbete med känd svensk smyckedesigner.

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.176