23948sdkhjf

Vill få fler att upphandla svenskt kött

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Martin & Servera positiva till regeringens förslag om obligatoriska krav på djurskydd enligt svensk lagstiftning vid offentlig upphandling av kött .

I förra veckan presenterade civilminister Ardalan Shekarabi och konsumentminister Per Bolund att regeringen vill göra det obligatoriskt för upphandlande myndigheter att ställa krav på djurskydd och låg antibiotikaanvändning vid upphandling av animaliska livsmedel.

Något som Martin & Servera ställer sig positiva till och något som också går i linje med leverantörens marknadsundersökning som gjordes tidigare i år om vilka råvaror som föräldrar vill se på skolmatstallriken. Nu vill restauranglevantören se kommunerna agera för att öka inköpen av svenska produkter så att Martin & Servera också får avsättning för produkterna som köpts in för att stödja de svenska  bönderna efter sommaren svåra torka.

- De nya föreslagna obligatoriska kraven måste också innebära ett minskat fokus på pris vid utvärdering av anbud vid offentlig upphandling. Kött som motsvarar de krav regeringen vill göra obligatoriska, kostar mer att producera, säger Stefan Calrell, försäljningsdirektör offentlig marknad på Martin & Servera Restauranghandel.

Sedan i höstas har leverantören samarbete med KLS Ugglarps i syfte att öka försäljningen av svenskt kött.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Nyhetsbrev

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

Arkiv
1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.105