23948sdkhjf

Vill få fler att upphandla svenskt kött

Martin & Servera positiva till regeringens förslag om obligatoriska krav på djurskydd enligt svensk lagstiftning vid offentlig upphandling av kött .

I förra veckan presenterade civilminister Ardalan Shekarabi och konsumentminister Per Bolund att regeringen vill göra det obligatoriskt för upphandlande myndigheter att ställa krav på djurskydd och låg antibiotikaanvändning vid upphandling av animaliska livsmedel.

Något som Martin & Servera ställer sig positiva till och något som också går i linje med leverantörens marknadsundersökning som gjordes tidigare i år om vilka råvaror som föräldrar vill se på skolmatstallriken. Nu vill restauranglevantören se kommunerna agera för att öka inköpen av svenska produkter så att Martin & Servera också får avsättning för produkterna som köpts in för att stödja de svenska  bönderna efter sommaren svåra torka.

- De nya föreslagna obligatoriska kraven måste också innebära ett minskat fokus på pris vid utvärdering av anbud vid offentlig upphandling. Kött som motsvarar de krav regeringen vill göra obligatoriska, kostar mer att producera, säger Stefan Calrell, försäljningsdirektör offentlig marknad på Martin & Servera Restauranghandel.

Sedan i höstas har leverantören samarbete med KLS Ugglarps i syfte att öka försäljningen av svenskt kött.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063