23948sdkhjf

Tacos på menyn – så ska nya restaurangtalanger hittas

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Han ska leda matlagningskurs för 25 ungdomar från Malmö Restaurangskola och Idrott utan gränser och förhoppningsvis hitta nya talanger till restaurangköken.

I veckan ska kocken Marcus Samuelsson var värd för en "cooking class" för 25 ungdomar från Malmö Restaurangskola och Idrott utan gränser, där de ska lära sig att laga fyra olika tacos skapade av lokala råvaror och med inspiration från olika kök, inte minst med inspiration från Samuelssons hemstad New York.

För att fortsätta underhålla och inspirera ungdomarnas engagemang även efter matlagningsdagen erbjuder Clarion Hotel Malmö Live sina kockar som mentorer. Förhoppningen är att fler ska välja restaurangbranschen som framtida arbetsplats.

Hela branschen skriker efter duktigt restaurangfolk. Denna satsning är ett utmärkt sätt för oss att hitta nya talanger och samtidigt hjälpa dem i sin utveckling, säger Joakim Schaffer, kökschef på Clarion Hotel Malmö Live.

På kvällen kan även á la Carte-gästerna på Eatery Social Malmö få prova de tacos som lagats under dagen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Nyhetsbrev

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

Arkiv
1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.098