23948sdkhjf

Kopparbergs ökar vinsten

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Fint väder plussade på resultatet i andra kvartalet för bryggeriet.

Kopparbergs bryggeri ökade på resultatet efter skatt till 83,4 miljoner kronor för andra kvartalet 2018, en ökning jämfört med 74,2 miljoner kronor under samma period förra året.

Även nettoomsättningen och rörelseresultatet ökade till 686,8 miljoner kronor (607,1) respektive 122 miljoner kronor (104,3). Resultatet före skatt uppgick till 117,5 miljoner kronor (103,9).

Räknat på resultatet före skatt nådde bryggeriet 161,6 miljoner kronor för första halvåret (jämfört med 141,7 miljoner kronor första halvåret 2017), något som enligt Peter Bronsman är "det bästa resultatet någonsin".

"Det härrör sig bland annat till det fina vädret samt en förmånligare pundkurs mot föregående år", skriver vd:n i rapporten.

Enligt bryggeriet har man fortsatt att fokusera på den brittiska marknaden, där Kopparberg cider är det mest sålda premiumvarumärket på flaska. Totalt räknat (med pubar och dagligvarukedjor) placerar man sig som det näst mest sålda varumärket i Storbritannien.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Nyhetsbrev

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Arkiv

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.092