23948sdkhjf

Prisad korvmakare startar bränneri

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Företagaren bakom Jokkmokks korv ska börja producera vodka, gin och likör i nytt bränneri.

Magnus Kvickström har med företaget Jokkmokks korv bland annat fått priser som årets företagare i Jokkmokk, medan deras falukorv utsetts till landets bästa vid Chark-SM. Nu ger han sig in i en helt ny bransch, rapporterar Norrbottens affärer.

Tillsammans med två andra aktörer startar han Jokkmokks bränneri och ska börja producera vodka, gin och likör, bland annat på egenproducerad potatis och enbär.

Med en investering på cirka 7,5 miljoner kronor ska en produktionslokal på omkring 300 kvadratmeter byggas, och förhoppningen är att komma in på restauranger, krogar och Systembolaget.

– Vi har gjort en liten marknadsundersökning och ett 50-tal restauranger och krogar har sagt ja att ta in oss i sortimentet, ingen har svarat nej, säger Magnus Kvickström enligt Norrbottens affärer.

Byggnationen sätts snart i gång, och planeras att invigas i början av juli nästa år.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nyhetsbrev

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Arkiv

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Menigo omorganiserar och varslar

Här öppnar Max-restaurang nummer 122

Etablerar sig i Västervik – och snart öppnar den första restaurangen på Södermalm.

Framstående kvinnor inom gastronomi prisade

Vinnare i nio kategorier tog emot pris på Stellagalan.

1

Ny krogguide för vegetarianer

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126