23948sdkhjf

Convini säljer norsk verksamhet

Kort efter köpet av Kaffeknappen från Nestlé, väljer Convini att avyttra den norska grenen av företaget.
I maj i år kom mat- och dryckesleverantören Convini och Nestlé Nordic överens om en affär för Kaffeknappen, leverantör av kaffe till arbetsplatser.

Affären innebar att Convini köpte företaget, som är verksamma i både Sverige och Norge. Nu väljer man att avyttra den norska verksamheten.

Nya ägare blir de ursprungliga ägarna till Kaffeknappen Norge, som köper verksamheten genom ett nybildat företag. Företaget leds av Karl M. Haukelidsæter, som var med och startade upp Kaffeknappen Norge 2001, tillsammans med ett antal andra investerare.

– Vad gäller den norska verksamheten av Kaffeknappen har vi gjort bedömningen att den har bättre förutsättningar i annan regi och jag känner mig mycket tillfreds med att överlåta den norska verksamheten till en aktör som kan kombinera gedigen lokal branschkunskap med sann entreprenörsanda, säger Mats Palmquist, vd för Convini, i en kommentar.

Verksamheten planeras att drivas vidare under varumärket, och överlåtandet förväntas vara genomfört i slutet av september.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078