23948sdkhjf

Convini säljer norsk verksamhet

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Kort efter köpet av Kaffeknappen från Nestlé, väljer Convini att avyttra den norska grenen av företaget.

I maj i år kom mat- och dryckesleverantören Convini och Nestlé Nordic överens om en affär för Kaffeknappen, leverantör av kaffe till arbetsplatser.

Affären innebar att Convini köpte företaget, som är verksamma i både Sverige och Norge. Nu väljer man att avyttra den norska verksamheten.

Nya ägare blir de ursprungliga ägarna till Kaffeknappen Norge, som köper verksamheten genom ett nybildat företag. Företaget leds av Karl M. Haukelidsæter, som var med och startade upp Kaffeknappen Norge 2001, tillsammans med ett antal andra investerare.

Läs också: Convinis nya vd ska leda expansion

– Vad gäller den norska verksamheten av Kaffeknappen har vi gjort bedömningen att den har bättre förutsättningar i annan regi och jag känner mig mycket tillfreds med att överlåta den norska verksamheten till en aktör som kan kombinera gedigen lokal branschkunskap med sann entreprenörsanda, säger Mats Palmquist, vd för Convini, i en kommentar.

Verksamheten planeras att drivas vidare under varumärket, och överlåtandet förväntas vara genomfört i slutet av september.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Nyhetsbrev

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Arkiv

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.106