23948sdkhjf

Alla vill äta – vem ska laga?

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Svenska Kockars Förening arrangerar en temadag med fokus på kompetensförsörjning i Växjö den 7 september.

Några axplock ur programmet:

Svenska Kocklandslaget berättar om hur de arbetar med att locka fler kvinnor att vilja tävla och lockas till branschen.

Visita, Claes Sandvig och Johanna Schub, medverkar och redogör för hur Visista arbetar kompetensförsörjning generellt och utbildningsplattformen Visitaakademin.

Hur rekrytering från Sydeuropa går till berättar Peter Karanci, Eures, Arbetsförmedlingen.

Anna Ålund, verksamhetschef UHR utbildning, presenterar

Hotell- och restaurangbranschens valideringsmodell för kockar

Björn Wärnberg, Skolverkets Lärlingscentrum, informerar om

Lärlingsutbildning och Lärlingsanställning

Jens Heed, Visit Sweden, projektledare för måltidsprogrammet berättar om hur måltidsturismen utvecklas.

Presentationerna varvas med diskussioner.

Många ser med stor oro ser att så lite görs när det gäller framtidens kompetensförsörjning i branschen. SKF, Svenska Kockars Förening har drivit frågan under lång tid och arrangerar nu med en temadag i samband med Mat 2018 i Växjö.

Syftet med dagen är att diskutera och belysa hur branschen blir ett mer attraktivt yrkesval. Frågorna på agendan är utmaningar och möjligheter i branschen. Vilka utbildningsvägar som finns och hur dessa kan utvecklas. Samt hur vi möter branschens behov av kvalificerade medarbetare.

Målgruppen för dagen är alla yrkesverksamma i restaurangbranschen, besöksnäringen, måltidssektorn, företagare, kostchefer och måltidschefer, kökschefer, kockar, restauranglärare, skolledare och utbildningsanordnare för branschen men även praktikhandledare och intresserade från näringsliv.

Hela programmet och anmälan finns på Mat2018 sajt  eller till event@svenskakockarsforening.se senast måndagen den 3 september 2018.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Finaldags för Årets unga kock

Två Michelin-stjärnor till Gastrologik

Krögarduon har väntat sex år på att få lägga till ytterligare en stjärna.

Mr Cake till Göteborg

De kan bli bästa krog på White Guides gala

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Nyhetsbrev

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Arkiv

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.112