23948sdkhjf

Alla vill äta – vem ska laga?

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Svenska Kockars Förening arrangerar en temadag med fokus på kompetensförsörjning i Växjö den 7 september.

Några axplock ur programmet:

Svenska Kocklandslaget berättar om hur de arbetar med att locka fler kvinnor att vilja tävla och lockas till branschen.

Visita, Claes Sandvig och Johanna Schub, medverkar och redogör för hur Visista arbetar kompetensförsörjning generellt och utbildningsplattformen Visitaakademin.

Hur rekrytering från Sydeuropa går till berättar Peter Karanci, Eures, Arbetsförmedlingen.

Anna Ålund, verksamhetschef UHR utbildning, presenterar

Hotell- och restaurangbranschens valideringsmodell för kockar

Björn Wärnberg, Skolverkets Lärlingscentrum, informerar om

Lärlingsutbildning och Lärlingsanställning

Jens Heed, Visit Sweden, projektledare för måltidsprogrammet berättar om hur måltidsturismen utvecklas.

Presentationerna varvas med diskussioner.

Många ser med stor oro ser att så lite görs när det gäller framtidens kompetensförsörjning i branschen. SKF, Svenska Kockars Förening har drivit frågan under lång tid och arrangerar nu med en temadag i samband med Mat 2018 i Växjö.

Syftet med dagen är att diskutera och belysa hur branschen blir ett mer attraktivt yrkesval. Frågorna på agendan är utmaningar och möjligheter i branschen. Vilka utbildningsvägar som finns och hur dessa kan utvecklas. Samt hur vi möter branschens behov av kvalificerade medarbetare.

Målgruppen för dagen är alla yrkesverksamma i restaurangbranschen, besöksnäringen, måltidssektorn, företagare, kostchefer och måltidschefer, kökschefer, kockar, restauranglärare, skolledare och utbildningsanordnare för branschen men även praktikhandledare och intresserade från näringsliv.

Hela programmet och anmälan finns på Mat2018 sajt  eller till event@svenskakockarsforening.se senast måndagen den 3 september 2018.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Nyhetsbrev

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Arkiv

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.637