23948sdkhjf

Saknad apa dök upp på McDonalds

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Strax efter lunch på onsdagen försvann en Goeldis-apa från sin konst-regnskogen på vetenskapscentrumet Universeum i Göteborg. Apan dök sedan upp på McDonalds i Frölunda

Strax efter lunch på onsdagen försvann en Goeldis-apa från den artificiella regnskog den bor i på vetenskapscentrumet Universeum i Göteborg.       

Polisen befarade initialt att den exotiska apan kunde ha förts ut ur landet. Men riktigt så långt hade den inte kommit, skulle det visa sig. Sent på kvällen kom nya tips in till polisen. Apan befann sig på McDonalds i Frölunda skriver Metro. Vid 22.40 fick polisen ett samtal om att apan setts på en snabbmatsrestaurang i Frölunda, sju kilometer därifrån. Apan säkrades därefter.                                           

– Vi vet att det är den och kommer att  undersöka att allt står rätt till med  den, säger Charlotte Mansfield vid Universeum till SVT Nyheter.                                                Goeldisapor återfinns vanligen i Sydamerika och kan bli 23 cm långa enligt Text.tv.

Den Goeldisapa som under onsdagen försvann från Universeum hittades sent under gårdagskvällen på McDonalds i Västra Frölunda, Göteborg. Apan hämtades av Universeums personal och är nu åter på science centret.

https://www.universeum.se/nyheter/stulen-goeldisapa-aterfunnen/

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Nyhetsbrev

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Arkiv

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.145