23948sdkhjf

Skördemiddag på hotell

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Fler takodlingar väntar för hotellkedjan efter satsningen på Clarion Hotel Post i Göteborg.

På Clarion Hotel Post, som var först ut i satsningen, erbjuds nu skörden till hotell- och restauranggäster i en meny framtagen av Marcus Samuelsson som går under benämningen Harvest Dinner.

Nu väntar fler takodlingar för hotellkedjan och nästa på tur står Clarion Hotel The Hub som öppnar i Oslo den 1 mars nästa år. Den odlingen om hundra kvadratmeter ska skötas av bonden Andreas Capjon.

- Vi blir mer medvetna om vad vi stoppar i oss och hur maten har transporterats. För oss känns det naturligt att ständigt utmana oss själva eftersom vi önskar ligga i framkant när det kommer till hållbarhet och miljö. Med en takodling kan våra restauranggäster göra klimatsmarta val på menyn och avnjuta närodlade grödor. Takodlingen gör det även möjligt för oss att ta bättre hand om vårt matavfall, säger Martin Wiholm, food & beverage Manager på Clarion Hotel Post.

Odlingen Urban Garden anlades på Clarion Hotel Post under 2017 och sköts av stadsbönderna Jonas Lindh och William Bailey från Kajodlingen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Nyhetsbrev

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Arkiv

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094