23948sdkhjf

Skördemiddag på hotell

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Fler takodlingar väntar för hotellkedjan efter satsningen på Clarion Hotel Post i Göteborg.

På Clarion Hotel Post, som var först ut i satsningen, erbjuds nu skörden till hotell- och restauranggäster i en meny framtagen av Marcus Samuelsson som går under benämningen Harvest Dinner.

Nu väntar fler takodlingar för hotellkedjan och nästa på tur står Clarion Hotel The Hub som öppnar i Oslo den 1 mars nästa år. Den odlingen om hundra kvadratmeter ska skötas av bonden Andreas Capjon.

- Vi blir mer medvetna om vad vi stoppar i oss och hur maten har transporterats. För oss känns det naturligt att ständigt utmana oss själva eftersom vi önskar ligga i framkant när det kommer till hållbarhet och miljö. Med en takodling kan våra restauranggäster göra klimatsmarta val på menyn och avnjuta närodlade grödor. Takodlingen gör det även möjligt för oss att ta bättre hand om vårt matavfall, säger Martin Wiholm, food & beverage Manager på Clarion Hotel Post.

Odlingen Urban Garden anlades på Clarion Hotel Post under 2017 och sköts av stadsbönderna Jonas Lindh och William Bailey från Kajodlingen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Nyhetsbrev

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Arkiv

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.146