23948sdkhjf

Fyra i final i Årets Arbetsplats

Här är finalistkvartetten till Restauranggalans pris Årets Arbetsplats. Vinnaren tillkännages på Restauranggalan som äger rum på Cirkus i Stockholm den 22 oktober.

De fyra finalisterna i Årets Arbetsplats 2018 är Långbro Värdshus i Älvsjö, Restaurang Farang i Stockholm, Hantverket Bar & Mat i Stockholm och Restaurangen Ulfsunda Slott i Bromma i Stockholm. 

Priset delades ut för första gången 2017 och tilldelades då Hantverket Bar & Mat som även är en av finalisterna i årets tävling.

Bakom utmärkelsen står tidningen Restauranger & Storkök och Majola Restaurangkonsult.

De första stegen i form av enkäter har genomförts liksom oannonserade besök på restaurangerna. Nu återstår intervjuer med företagsledningarna som kommer genomföras av delar av juryn.

– Det är mycket hög nivå på de som anmält sig till tävlingen i år, säger Lars Larsson, marknadsansvarig hos Majola Restaurangkonsult.

– Att utse finalisterna har varit en svår process, de restauranger som gick vidare visar på hög nivå när det gäller ledarskap och personalfrågor. Det var faktiskt så jämnt att vi utsåg fyra finalister i år.

Priset delas ut på Restauranggalan som äger rum på Cirkus i Stockholm 22 oktober.

– Detta är dels en undersökning, dels vill vi inspirera med goda förebilder, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör på tidningen RS  Restauranger& Storkök och verksam i juryn för priset.

– Det har varit väldigt stort intresse och högt tryck för att delta i år, betydelsen av priset har spridit sig, säger Lars Larsson.

Att delta i tävlingen är ett konstruktivt sätt att positionera sin restaurang,menar han.

– Det märks att de medvetna och skickliga restaurangföretagarna vill utvecklas också när det gäller ledarskap och arbetsmiljö. För krogar som vill bestå gäller det inte bara att vara stjärna i köket, omsorg om personal är lika viktigt, säger Lisbeth Rauden.

Till grund för priset ligger en unik nationell studie som tagits fram av tidningen RS Restauranger & Storkök i samarbete med restaurangkonsulten Majola.  Den nationella studien är baserad på frivilliga enkätundersökningar.

Studien genomförs i flera steg; från undersökning med frågor om arbetsmiljö, ledarskap och företagskultur till djuplodande enkäter bland medarbetarna på arbetsplatsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11