23948sdkhjf

Fyra i final i Årets Arbetsplats

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Här är finalistkvartetten till Restauranggalans pris Årets Arbetsplats. Vinnaren tillkännages på Restauranggalan som äger rum på Cirkus i Stockholm den 22 oktober.

De fyra finalisterna i Årets Arbetsplats 2018 är Långbro Värdshus i Älvsjö, Restaurang Farang i Stockholm, Hantverket Bar & Mat i Stockholm och Restaurangen Ulfsunda Slott i Bromma i Stockholm. 

Priset delades ut för första gången 2017 och tilldelades då Hantverket Bar & Mat som även är en av finalisterna i årets tävling.

Bakom utmärkelsen står tidningen Restauranger & Storkök och Majola Restaurangkonsult.

De första stegen i form av enkäter har genomförts liksom oannonserade besök på restaurangerna. Nu återstår intervjuer med företagsledningarna som kommer genomföras av delar av juryn.

– Det är mycket hög nivå på de som anmält sig till tävlingen i år, säger Lars Larsson, marknadsansvarig hos Majola Restaurangkonsult.

– Att utse finalisterna har varit en svår process, de restauranger som gick vidare visar på hög nivå när det gäller ledarskap och personalfrågor. Det var faktiskt så jämnt att vi utsåg fyra finalister i år.

Priset delas ut på Restauranggalan som äger rum på Cirkus i Stockholm 22 oktober.

– Detta är dels en undersökning, dels vill vi inspirera med goda förebilder, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör på tidningen RS  Restauranger& Storkök och verksam i juryn för priset.

– Det har varit väldigt stort intresse och högt tryck för att delta i år, betydelsen av priset har spridit sig, säger Lars Larsson.

Att delta i tävlingen är ett konstruktivt sätt att positionera sin restaurang,menar han.

– Det märks att de medvetna och skickliga restaurangföretagarna vill utvecklas också när det gäller ledarskap och arbetsmiljö. För krogar som vill bestå gäller det inte bara att vara stjärna i köket, omsorg om personal är lika viktigt, säger Lisbeth Rauden.

Till grund för priset ligger en unik nationell studie som tagits fram av tidningen RS Restauranger & Storkök i samarbete med restaurangkonsulten Majola.  Den nationella studien är baserad på frivilliga enkätundersökningar.

Studien genomförs i flera steg; från undersökning med frågor om arbetsmiljö, ledarskap och företagskultur till djuplodande enkäter bland medarbetarna på arbetsplatsen.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Slowfood på ny nivå

Arkiv

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Tjoget i ny skrud

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

Onlinepizza i samarbete med Axfood

Axfood Snabbgross erbjuder e-handel och upphämtning i butik till Onlinepizzas 1 500 matställen.

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Fairtrade fortsatte uppåt under 2017

Det såldes 81,9 miljarder Fairtrade-märkta produkter – världen över.

Champagnehuset Mumm smyckar kartongen

Samarbete med känd svensk smyckedesigner.

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.151