23948sdkhjf

Fyra i final i Årets Arbetsplats

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Här är finalistkvartetten till Restauranggalans pris Årets Arbetsplats. Vinnaren tillkännages på Restauranggalan som äger rum på Cirkus i Stockholm den 22 oktober.

De fyra finalisterna i Årets Arbetsplats 2018 är Långbro Värdshus i Älvsjö, Restaurang Farang i Stockholm, Hantverket Bar & Mat i Stockholm och Restaurangen Ulfsunda Slott i Bromma i Stockholm. 

Priset delades ut för första gången 2017 och tilldelades då Hantverket Bar & Mat som även är en av finalisterna i årets tävling.

Bakom utmärkelsen står tidningen Restauranger & Storkök och Majola Restaurangkonsult.

De första stegen i form av enkäter har genomförts liksom oannonserade besök på restaurangerna. Nu återstår intervjuer med företagsledningarna som kommer genomföras av delar av juryn.

– Det är mycket hög nivå på de som anmält sig till tävlingen i år, säger Lars Larsson, marknadsansvarig hos Majola Restaurangkonsult.

– Att utse finalisterna har varit en svår process, de restauranger som gick vidare visar på hög nivå när det gäller ledarskap och personalfrågor. Det var faktiskt så jämnt att vi utsåg fyra finalister i år.

Priset delas ut på Restauranggalan som äger rum på Cirkus i Stockholm 22 oktober.

– Detta är dels en undersökning, dels vill vi inspirera med goda förebilder, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör på tidningen RS  Restauranger& Storkök och verksam i juryn för priset.

– Det har varit väldigt stort intresse och högt tryck för att delta i år, betydelsen av priset har spridit sig, säger Lars Larsson.

Att delta i tävlingen är ett konstruktivt sätt att positionera sin restaurang,menar han.

– Det märks att de medvetna och skickliga restaurangföretagarna vill utvecklas också när det gäller ledarskap och arbetsmiljö. För krogar som vill bestå gäller det inte bara att vara stjärna i köket, omsorg om personal är lika viktigt, säger Lisbeth Rauden.

Till grund för priset ligger en unik nationell studie som tagits fram av tidningen RS Restauranger & Storkök i samarbete med restaurangkonsulten Majola.  Den nationella studien är baserad på frivilliga enkätundersökningar.

Studien genomförs i flera steg; från undersökning med frågor om arbetsmiljö, ledarskap och företagskultur till djuplodande enkäter bland medarbetarna på arbetsplatsen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Nyhetsbrev

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Arkiv

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.118