23948sdkhjf

Ingen pallplats för Årets Unga kock i Taiwan

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Så gick det för Årets Unga Kock Henric Herbertsson i världsfinalen. Finland kvalade in på en tredjeplats.

Henric Herbertssons meny

Förrätt 

Kokt blåkrabba i krabbsmör och lättstekta räkor med hyvlad sallad, tufo och chiafrön samt dillomelett med brynt smörvinägrett

Varmrätt

Urbenade lammracks, sås på rostade lammben, bakad lök med jordärtskockskräm och porselain mushrooms, krispigt stekt kalvbräss i zucchiniknyte

Dessert

Mörk chokladcremeux, rostad vit choklad, maräng, passionsfruktsorbet, rostade valnötter, karamelliserad banan och friterad petit choux.

Sveriges representant Henric Herbertsson från SK Mat & människor i Göteborg deltog vid Chaîne des Rôtisseurs världsfinal i Taiwan. Segrade ur striden med 21 kockar från hela världen gick kockarna från Kanada, Tyskland och Finland som vann respektive landade på en andra och en tredje plats.

Tävlingsuppgiften var att komponera och tillaga en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg med blåkrabba, räkor, lammracks, creme cheese, tufo, chiafrön och banan som obligatoriska ingredienser.

Henric Herbertssons meny ska ha rönt uppskattning, en domare rankade förrätten som den bästa av alla medan en annan hade desserten som favorit. Men ett par misstag i köket ledde till att kocken missade medaljplats.

Tävlingsjuryn bestod av tre köksdomare och sju smakdomare likaledes från hela världen med bland andra Stefano Catenacci från Sverige.

- Det var en riktigt kul upplevelse trots besvikelsen och jag har träffat så många fantastiska kollegor, säger Henric Herbertsson som även är aktuell i VM med Svenska Kocklandslaget.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Nyhetsbrev

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

Arkiv
1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.102