23948sdkhjf

Ingen pallplats för Årets Unga kock i Taiwan

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Så gick det för Årets Unga Kock Henric Herbertsson i världsfinalen. Finland kvalade in på en tredjeplats.

Henric Herbertssons meny

Förrätt 

Kokt blåkrabba i krabbsmör och lättstekta räkor med hyvlad sallad, tufo och chiafrön samt dillomelett med brynt smörvinägrett

Varmrätt

Urbenade lammracks, sås på rostade lammben, bakad lök med jordärtskockskräm och porselain mushrooms, krispigt stekt kalvbräss i zucchiniknyte

Dessert

Mörk chokladcremeux, rostad vit choklad, maräng, passionsfruktsorbet, rostade valnötter, karamelliserad banan och friterad petit choux.

Sveriges representant Henric Herbertsson från SK Mat & människor i Göteborg deltog vid Chaîne des Rôtisseurs världsfinal i Taiwan. Segrade ur striden med 21 kockar från hela världen gick kockarna från Kanada, Tyskland och Finland som vann respektive landade på en andra och en tredje plats.

Tävlingsuppgiften var att komponera och tillaga en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg med blåkrabba, räkor, lammracks, creme cheese, tufo, chiafrön och banan som obligatoriska ingredienser.

Henric Herbertssons meny ska ha rönt uppskattning, en domare rankade förrätten som den bästa av alla medan en annan hade desserten som favorit. Men ett par misstag i köket ledde till att kocken missade medaljplats.

Tävlingsjuryn bestod av tre köksdomare och sju smakdomare likaledes från hela världen med bland andra Stefano Catenacci från Sverige.

- Det var en riktigt kul upplevelse trots besvikelsen och jag har träffat så många fantastiska kollegor, säger Henric Herbertsson som även är aktuell i VM med Svenska Kocklandslaget.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.102