23948sdkhjf

Ingen pallplats för Årets Unga kock i Taiwan

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Så gick det för Årets Unga Kock Henric Herbertsson i världsfinalen. Finland kvalade in på en tredjeplats.

Henric Herbertssons meny

Förrätt 

Kokt blåkrabba i krabbsmör och lättstekta räkor med hyvlad sallad, tufo och chiafrön samt dillomelett med brynt smörvinägrett

Varmrätt

Urbenade lammracks, sås på rostade lammben, bakad lök med jordärtskockskräm och porselain mushrooms, krispigt stekt kalvbräss i zucchiniknyte

Dessert

Mörk chokladcremeux, rostad vit choklad, maräng, passionsfruktsorbet, rostade valnötter, karamelliserad banan och friterad petit choux.

Sveriges representant Henric Herbertsson från SK Mat & människor i Göteborg deltog vid Chaîne des Rôtisseurs världsfinal i Taiwan. Segrade ur striden med 21 kockar från hela världen gick kockarna från Kanada, Tyskland och Finland som vann respektive landade på en andra och en tredje plats.

Tävlingsuppgiften var att komponera och tillaga en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg med blåkrabba, räkor, lammracks, creme cheese, tufo, chiafrön och banan som obligatoriska ingredienser.

Henric Herbertssons meny ska ha rönt uppskattning, en domare rankade förrätten som den bästa av alla medan en annan hade desserten som favorit. Men ett par misstag i köket ledde till att kocken missade medaljplats.

Tävlingsjuryn bestod av tre köksdomare och sju smakdomare likaledes från hela världen med bland andra Stefano Catenacci från Sverige.

- Det var en riktigt kul upplevelse trots besvikelsen och jag har träffat så många fantastiska kollegor, säger Henric Herbertsson som även är aktuell i VM med Svenska Kocklandslaget.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Slowfood på ny nivå

Arkiv

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Tjoget i ny skrud

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

Onlinepizza i samarbete med Axfood

Axfood Snabbgross erbjuder e-handel och upphämtning i butik till Onlinepizzas 1 500 matställen.

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Fairtrade fortsatte uppåt under 2017

Det såldes 81,9 miljarder Fairtrade-märkta produkter – världen över.

Champagnehuset Mumm smyckar kartongen

Samarbete med känd svensk smyckedesigner.

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.169