23948sdkhjf

Här öppnar Kalf & Hansen - siktar mot att bli en kedja

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Far och son-duon öppnar tredje restaurangen i Stockholm i slutet av september.

Rune och Fabian Kalf-Hansen öppnar nytt på Rörstrandsgatan 3 i Vasastan i Stockholm 26 september. I lokalen huserade tidigare Espresso House.

Restaurangen blir den tredje för duon i Stockholm efter starten vid Mariatorget på Södermalm 2014.

Konceptet bygger på att erbjuda gästerna 100 procent ekologisk, nordisk snabbmat med en fast kategorimeny byggd på närproducerade råvaror. Rätterna varieras utefter råvaror och säsong och köttbullar, fiskfrikadeller och veganska frikadeller utgör proteinet och grönsakerna spelar alltid huvudroll.

-- Vi ser oerhört mycket fram emot att öppna en ny Kalf & Hansen-restaurang på Rörstrandsgatan. Öppningen av vår tredje restaurang är ett stort steg mot att bli den kedja vi drömmer om. Vi vill erbjuda 100 procent ekologisk mat åt alla, säger Rune Kalf-Hansen i en kommentar.

På Restauranggalan 2017 utnämndes Kalf & Hansen till ”Årets mest hållbara krog” och konceptet tilldelades även "Årets framtidslöfte" på Restauranggalan 2015.

Även White Guide har belönat duon 2018 för att vara ”100 procent cirkulär”.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Nyhetsbrev

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Arkiv

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.138