23948sdkhjf

Här öppnar Kalf & Hansen - siktar mot att bli en kedja

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Far och son-duon öppnar tredje restaurangen i Stockholm i slutet av september.

Rune och Fabian Kalf-Hansen öppnar nytt på Rörstrandsgatan 3 i Vasastan i Stockholm 26 september. I lokalen huserade tidigare Espresso House.

Restaurangen blir den tredje för duon i Stockholm efter starten vid Mariatorget på Södermalm 2014.

Konceptet bygger på att erbjuda gästerna 100 procent ekologisk, nordisk snabbmat med en fast kategorimeny byggd på närproducerade råvaror. Rätterna varieras utefter råvaror och säsong och köttbullar, fiskfrikadeller och veganska frikadeller utgör proteinet och grönsakerna spelar alltid huvudroll.

-- Vi ser oerhört mycket fram emot att öppna en ny Kalf & Hansen-restaurang på Rörstrandsgatan. Öppningen av vår tredje restaurang är ett stort steg mot att bli den kedja vi drömmer om. Vi vill erbjuda 100 procent ekologisk mat åt alla, säger Rune Kalf-Hansen i en kommentar.

På Restauranggalan 2017 utnämndes Kalf & Hansen till ”Årets mest hållbara krog” och konceptet tilldelades även "Årets framtidslöfte" på Restauranggalan 2015.

Även White Guide har belönat duon 2018 för att vara ”100 procent cirkulär”.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Nyhetsbrev

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Arkiv

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.107