23948sdkhjf

Här öppnar Kalf & Hansen - siktar mot att bli en kedja

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Far och son-duon öppnar tredje restaurangen i Stockholm i slutet av september.

Rune och Fabian Kalf-Hansen öppnar nytt på Rörstrandsgatan 3 i Vasastan i Stockholm 26 september. I lokalen huserade tidigare Espresso House.

Restaurangen blir den tredje för duon i Stockholm efter starten vid Mariatorget på Södermalm 2014.

Konceptet bygger på att erbjuda gästerna 100 procent ekologisk, nordisk snabbmat med en fast kategorimeny byggd på närproducerade råvaror. Rätterna varieras utefter råvaror och säsong och köttbullar, fiskfrikadeller och veganska frikadeller utgör proteinet och grönsakerna spelar alltid huvudroll.

-- Vi ser oerhört mycket fram emot att öppna en ny Kalf & Hansen-restaurang på Rörstrandsgatan. Öppningen av vår tredje restaurang är ett stort steg mot att bli den kedja vi drömmer om. Vi vill erbjuda 100 procent ekologisk mat åt alla, säger Rune Kalf-Hansen i en kommentar.

På Restauranggalan 2017 utnämndes Kalf & Hansen till ”Årets mest hållbara krog” och konceptet tilldelades även "Årets framtidslöfte" på Restauranggalan 2015.

Även White Guide har belönat duon 2018 för att vara ”100 procent cirkulär”.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Nyhetsbrev

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Arkiv

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.092