23948sdkhjf

Tar veganskt samarbete på blodigt allvar – efter Urban Deli sker bred lansering

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Urban Deli och Garant tar vegansk burgare till butikerna.

I juni lanserade livsmedel- och restaurangkonceptet Urban Deli i samarbete med Garant en växtbaserad burgare som nu når dagligvaruhandeln i djupfryst version och Willys, Hemköp, Mat.se, Tempo och Axfood Snabbgross butiker.

–  Detta är ett resultat av Urban Delis och Garants arbete med innovation med fokus på hållbarhet. Vi delar ambitionen om att bidra till hållbarhet genom produktutveckling. Nu tar vi nästa steg och ger fler möjlighet att testa burgaren, när den lyfts ut på en större marknad via våra butiker, säger Johan Neuman, chef för egna märkesvaror på Axfood.

Burgaren är fri från soja och är hundra procent växtbaserad komponerad på svamp, lök, rödbeta, vete och ärtprotein.

Läs mer om: Garant | Urban Deli
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126