23948sdkhjf

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Nyemissionen planeras ge företaget upp till 17,5 miljoner kronor – pengar som ska möjliggöra ny satsning.

I fredags startade teckningstiden för Hälsingestintans nyemission – något som ska ge upp till 17,5 miljoner kronor i ökat kapital för bolaget.

Pengarna ska i sin tur ligga till grund för en ny satsning, där sortimentet ska utökas med fler köttslag och förädlade produkter, samtidigt som mer krut ska läggas på sälj- och marknadsföringsinsatser.

– Det handlar i huvudsak om två nya köttslag. Frilandsgrisar och på sikt även lamm, säger Hälsingestintans vd Mats Markgren till Hela Hälsingland.

Dessutom har man inlett ett samarbete med ett charkföretag, verksamma med produkter inom premiumsegmentet, säger vd:n till tidningen.

Sedan lanseringen av ett mobilt slakteri i 2014 har bolaget, som de själva uttrycker det, gått igenom "ett par år av stora investeringar och interna utmaningar". Under 2016 blev tunga namn som familjen Wallenberg och Antonia Ax:son Johnson delägare i bolaget, och samtidigt har vd-posten bytt innehavare ett par gånger.

Enligt bolaget är man nu mer effektiva och har en lägre kostnadsbas än tidigare, vilket gör att man ser sig som redo att lägga fokus på att skapa tillväxt och lönsamhet.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hedda Spendrups nya bryggeri öppnar restaurang

Omakas första öl färdigbryggt – döpt till Mother.

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Axfood Snabbgross vill växa i Linköping

Upp till bevis för Myllymäki – Aira invigs i mars

Ambitionen är att skapa en restaurang i världsklass i det nybyggda huset på Biskopsudden.

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Nyhetsbrev

Snabbpastakedja letar franchisetagare

Arkiv

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Arnold's – nu även med lunchservering

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.113