23948sdkhjf

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Nyemissionen planeras ge företaget upp till 17,5 miljoner kronor – pengar som ska möjliggöra ny satsning.

I fredags startade teckningstiden för Hälsingestintans nyemission – något som ska ge upp till 17,5 miljoner kronor i ökat kapital för bolaget.

Pengarna ska i sin tur ligga till grund för en ny satsning, där sortimentet ska utökas med fler köttslag och förädlade produkter, samtidigt som mer krut ska läggas på sälj- och marknadsföringsinsatser.

– Det handlar i huvudsak om två nya köttslag. Frilandsgrisar och på sikt även lamm, säger Hälsingestintans vd Mats Markgren till Hela Hälsingland.

Dessutom har man inlett ett samarbete med ett charkföretag, verksamma med produkter inom premiumsegmentet, säger vd:n till tidningen.

Sedan lanseringen av ett mobilt slakteri i 2014 har bolaget, som de själva uttrycker det, gått igenom "ett par år av stora investeringar och interna utmaningar". Under 2016 blev tunga namn som familjen Wallenberg och Antonia Ax:son Johnson delägare i bolaget, och samtidigt har vd-posten bytt innehavare ett par gånger.

Enligt bolaget är man nu mer effektiva och har en lägre kostnadsbas än tidigare, vilket gör att man ser sig som redo att lägga fokus på att skapa tillväxt och lönsamhet.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Finaldags för Årets unga kock

Två Michelin-stjärnor till Gastrologik

Krögarduon har väntat sex år på att få lägga till ytterligare en stjärna.

Mr Cake till Göteborg

De kan bli bästa krog på White Guides gala

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Nyhetsbrev

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Arkiv

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.106