23948sdkhjf

Växtbaserat på gourmetnivå

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Han vann första matlagningstävlingen för vegetarisk mat i Norden.

I söndagen avgjordes finalen i Plantable Cooking Contest vid Loka Brunn i Grythyttan och segrande ur striden gick Mats-Peter Kristiansen som till vardags driver cateringfirman Spira Foods i Göteborg.

Han har även ett förflutet från flera krogar i Göteborg och har även arbetat på Svenska Ambassaden i Washington DC i USA. Mats-Peter Kristiansen vann med rätten ”Rotselleri, bovete och bevarad sommar” och juryn lyfte fram rättens spännande smaker, kärlek till råvarorna och de oväntade teknikerna vid tillagningen.

Silvret kneps av Verena Kemena som arbetar som kock på Sabis Restauranger.

I finalen deltog även Jonas Thuresson, John Anderson, Alena Grahn och Robell Schenlaer-Fredriksson.

-Jag tycker att denna tävling känns väldigt viktig och aktuell just för att belysa att vi behöver tänka mer hållbart och grönt och i alla fall börja minska ner vår konsumtion av animaliska livsmedel, säger Mats-Peter Kristiansen i en kommentar.

I första upplagan av tävlingen som skapad av Vegetariska Kockars Förening och syftar till att främja vegetarisk gourmetmat deltog sex finalister.

Juryn bestod av bland andra kokboksförfattaren och TV-profilen Sara Begner, matskribenten Lisa Förare Winbladh och Taku Takus grundare Sebastian Schauermann.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nyhetsbrev

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Arkiv

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Menigo omorganiserar och varslar

Här öppnar Max-restaurang nummer 122

Etablerar sig i Västervik – och snart öppnar den första restaurangen på Södermalm.

Framstående kvinnor inom gastronomi prisade

Vinnare i nio kategorier tog emot pris på Stellagalan.

1

Ny krogguide för vegetarianer

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.219