23948sdkhjf

Växtbaserat på gourmetnivå

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Han vann första matlagningstävlingen för vegetarisk mat i Norden.

I söndagen avgjordes finalen i Plantable Cooking Contest vid Loka Brunn i Grythyttan och segrande ur striden gick Mats-Peter Kristiansen som till vardags driver cateringfirman Spira Foods i Göteborg.

Han har även ett förflutet från flera krogar i Göteborg och har även arbetat på Svenska Ambassaden i Washington DC i USA. Mats-Peter Kristiansen vann med rätten ”Rotselleri, bovete och bevarad sommar” och juryn lyfte fram rättens spännande smaker, kärlek till råvarorna och de oväntade teknikerna vid tillagningen.

Silvret kneps av Verena Kemena som arbetar som kock på Sabis Restauranger.

I finalen deltog även Jonas Thuresson, John Anderson, Alena Grahn och Robell Schenlaer-Fredriksson.

-Jag tycker att denna tävling känns väldigt viktig och aktuell just för att belysa att vi behöver tänka mer hållbart och grönt och i alla fall börja minska ner vår konsumtion av animaliska livsmedel, säger Mats-Peter Kristiansen i en kommentar.

I första upplagan av tävlingen som skapad av Vegetariska Kockars Förening och syftar till att främja vegetarisk gourmetmat deltog sex finalister.

Juryn bestod av bland andra kokboksförfattaren och TV-profilen Sara Begner, matskribenten Lisa Förare Winbladh och Taku Takus grundare Sebastian Schauermann.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Kritiserar ojämställda kocktävlingar: ”Det går för långsamt”

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

Snabbmatskedjan först med svenskt Amazon Go-koncept

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Nyhetsbrev

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Arkiv

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.131