23948sdkhjf

Han ska lyfta fram estniska smaker

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Estnisk kock och tidigare souschef för Fäviken Magasinet ligger bakom ny femrättersmenyn på vissa av Tallink och Silja Lines fartyg.

Peeter Pihel ligger bakom nya menu nordic som innehåller estniska smaker, ingredienser från landets skogar, ängar och vatten, som hyllar traditionell matlagningsteknik och är tillägnad Estlands 100-årsjubileum.

Kocken Peeter Pihel var tidigare verksam som sous chef på Fäviken Magasinet i drygt tre år.

-- De ingredienser och smakkombinationer som jag har använt i den här menyn är alla mycket enkla. Syftet är att lyfta fram varje speciell ingrediens på egen hand utan att trängas med alltför många andra smaker. Därför är min matlagningsstil baserad på att endast ha max 3-5 olika element på tallriken, säger Peeter Pihel.

För vegetarianer och veganer har en speciell trerättersmeny skapats, som har sin grund från femrättersmenyn, där kött och fisk har ersatts med olika grönsaker och växter som svartrot, jordärtskockor och grönkål.

Menu Nordic by Peeter Pihel finns tillgänglig under hösten och vintern på utvalda restauranger ombord på Tallink och Silja Lines fartyg som trafikerar rutterna Stockholm - Tallinn och Stockholm – Helsingfors.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Finaldags för Årets unga kock

Två Michelin-stjärnor till Gastrologik

Krögarduon har väntat sex år på att få lägga till ytterligare en stjärna.

Mr Cake till Göteborg

De kan bli bästa krog på White Guides gala

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Nyhetsbrev

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Arkiv

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.113