23948sdkhjf

Han ska lyfta fram estniska smaker

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Estnisk kock och tidigare souschef för Fäviken Magasinet ligger bakom ny femrättersmenyn på vissa av Tallink och Silja Lines fartyg.

Peeter Pihel ligger bakom nya menu nordic som innehåller estniska smaker, ingredienser från landets skogar, ängar och vatten, som hyllar traditionell matlagningsteknik och är tillägnad Estlands 100-årsjubileum.

Kocken Peeter Pihel var tidigare verksam som sous chef på Fäviken Magasinet i drygt tre år.

-- De ingredienser och smakkombinationer som jag har använt i den här menyn är alla mycket enkla. Syftet är att lyfta fram varje speciell ingrediens på egen hand utan att trängas med alltför många andra smaker. Därför är min matlagningsstil baserad på att endast ha max 3-5 olika element på tallriken, säger Peeter Pihel.

För vegetarianer och veganer har en speciell trerättersmeny skapats, som har sin grund från femrättersmenyn, där kött och fisk har ersatts med olika grönsaker och växter som svartrot, jordärtskockor och grönkål.

Menu Nordic by Peeter Pihel finns tillgänglig under hösten och vintern på utvalda restauranger ombord på Tallink och Silja Lines fartyg som trafikerar rutterna Stockholm - Tallinn och Stockholm – Helsingfors.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svensk mästare i hembryggd öl

Corner Club smygöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Nyhetsbrev

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Arkiv

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125