23948sdkhjf

Han ska lyfta fram estniska smaker

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Estnisk kock och tidigare souschef för Fäviken Magasinet ligger bakom ny femrättersmenyn på vissa av Tallink och Silja Lines fartyg.

Peeter Pihel ligger bakom nya menu nordic som innehåller estniska smaker, ingredienser från landets skogar, ängar och vatten, som hyllar traditionell matlagningsteknik och är tillägnad Estlands 100-årsjubileum.

Kocken Peeter Pihel var tidigare verksam som sous chef på Fäviken Magasinet i drygt tre år.

-- De ingredienser och smakkombinationer som jag har använt i den här menyn är alla mycket enkla. Syftet är att lyfta fram varje speciell ingrediens på egen hand utan att trängas med alltför många andra smaker. Därför är min matlagningsstil baserad på att endast ha max 3-5 olika element på tallriken, säger Peeter Pihel.

För vegetarianer och veganer har en speciell trerättersmeny skapats, som har sin grund från femrättersmenyn, där kött och fisk har ersatts med olika grönsaker och växter som svartrot, jordärtskockor och grönkål.

Menu Nordic by Peeter Pihel finns tillgänglig under hösten och vintern på utvalda restauranger ombord på Tallink och Silja Lines fartyg som trafikerar rutterna Stockholm - Tallinn och Stockholm – Helsingfors.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Glutenfria bageriet med ny vd

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Nyhetsbrev

Var tionde öl är alkoholfri

Arkiv

Hit kommer Linnea & Basilika

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.114