23948sdkhjf

Årets första hummer näst dyrast

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Vinnande budet vid Göteborgs fiskauktion landade på 83 000 kronor kilot.

Årets premiärhummer gick traditionsenligt under klubban vid Göteborgs fiskauktion på tisdagsmorgonen, och årets vinnande bud blev det näst största någonsin.

Köparen, fiskhandlaren Per-Arne Korshag från Falkenberg, ropade nämligen in premiärhummern för 83 000 kronor kilot.

Det var handlarens tredje hummervinst genom tiderna, som även inkluderar hummern som gick för högsta priset någonsin – 2012 köpte han första hummern för 102 000 kronor kilot, skriver SVT Nyheter Väst.

Prisutvecklingen för första hummern har gått i en rasande fart under de senaste åren – vid 2009 låg det vinnande budet på 1 100 kronor. Under förra året ropades den första hummerlådan in för 47 000 kronor kilot.

Kilopris för premiärhumrarna de senaste åren:
2012: 102 000 kronor
2013: 28 000 kronor
2014: 28 750 kronor
2015: 10 400 kronor
2016: 20 833 kronor
2017: 47 000 kronor
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109