23948sdkhjf

De har inget snutkaffe i koppen - tog hem baristatävling

Duo från Stockholm tog hem kaffe- och baristatävling med somrig kaffedrink.

Lisen Gren och Peter Jönsson från Beans in Cup i Stockholm utsågs på torsdagen till Nordens bästa kontorsbaristor när de tog hem tävlingen Coffee Professionals Cup som ägde rum på Friends Arena. Vinnarnas kaffedrink ”Back to summer” bestod av jordgubbsmjölk, basilika, cold brew och krossad is.

Själva tävlingsmomentet för att föräras titeln "Nordens bästa kaffe på jobbet", går ut på att tillaga fyra olika sorters kaffe; en svart kaffe, en caffè latte, en espresso och en valfri kaffedrink, inom loppet av tio minuter. Kvalitet och kreativitet är bedömningskriterier.

- Jag jobbar med min stora hobby, kaffe! Jag och Peter har också samarbetat mycket bra och lyssnat på varandra och våra olika kunskapsområden kompletterar varandra, säger, Lisen Gren från Beans in Cup.

I prispotten låg förutom äran 50 000 kr när de tog hem titeln "Nordens bästa kaffe på jobbet".

Syftet med tävlingen, som ägde rum för sjunde gången, är att höja nivån på kaffe på jobbet och arrangören att intresset för tävlingen var rekordstort.

På andra plats kom Linn Fajersson och Johan Sundqvist från HGM Malmö  och Nanette Gustavsson och Åke Nolemo från Coffecenter i Uppsala.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062