23948sdkhjf

De har inget snutkaffe i koppen - tog hem baristatävling

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Duo från Stockholm tog hem kaffe- och baristatävling med somrig kaffedrink.

Lisen Gren och Peter Jönsson från Beans in Cup i Stockholm utsågs på torsdagen till Nordens bästa kontorsbaristor när de tog hem tävlingen Coffee Professionals Cup som ägde rum på Friends Arena. Vinnarnas kaffedrink ”Back to summer” bestod av jordgubbsmjölk, basilika, cold brew och krossad is.

Själva tävlingsmomentet för att föräras titeln "Nordens bästa kaffe på jobbet", går ut på att tillaga fyra olika sorters kaffe; en svart kaffe, en caffè latte, en espresso och en valfri kaffedrink, inom loppet av tio minuter. Kvalitet och kreativitet är bedömningskriterier.

- Jag jobbar med min stora hobby, kaffe! Jag och Peter har också samarbetat mycket bra och lyssnat på varandra och våra olika kunskapsområden kompletterar varandra, säger, Lisen Gren från Beans in Cup.

I prispotten låg förutom äran 50 000 kr när de tog hem titeln "Nordens bästa kaffe på jobbet".

Syftet med tävlingen, som ägde rum för sjunde gången, är att höja nivån på kaffe på jobbet och arrangören att intresset för tävlingen var rekordstort.

På andra plats kom Linn Fajersson och Johan Sundqvist från HGM Malmö  och Nanette Gustavsson och Åke Nolemo från Coffecenter i Uppsala.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.175