23948sdkhjf

Smakteam ska hjälpa Gibrand nå pallplats

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Här är smakteamet som backar upp Sebastian Gibrand inför Bocuse d´Or i Lyon i januari 2019.

Sveriges kandidat Sebastian Gibrand och coachen Tommy Myllymäki tränar nu inför Bocuse d’Or som avgörs i Lyon den 29 till 30 januari 2019.

24 nationer deltar i tävlingen och tillsammans med ett smakteam från Svenska Bocuse d’Or Akademien tränar Sebastian Gibrand nu för att nå pallplats.

Gibrand får stöd av ett smakteam bestående av Markus Aujalay, Adam Dahlberg, Jonas Dahlbom samt Svenska Bocuse d’Or Akademiens vd Henrik Norström.

- Sverige har länge legat i topp i de här sammanhangen, men konkurrensen hårdnar för varje år och fler länder, ofta med stora resurser, ger sig in i leken. Därför satsar vi mer än någonsin i år med både resurser, tid och engagemang och introducerar även ett smakteam med några av landets främsta kockar, säger Henrik Norström, som även är jurymedlem vid Kock-VM.

Under tävlingen ska Sebastian Gibrand och de 23 medtävlande på 5 timmar och 35 minuter tillaga två olika rätter för 14 personer vardera. Den ena rätten ska serveras i sin helhet på fat och den andra ska serveras på tallrikar.

Huvudråvaran för faträtten är kalvracks som ska presenteras helt eller i två delar med fem ben synliga. Till det ska ytterligare en eller flera delar av följande väljas: Kalvbräss, lever, njure, fötter eller tarmkrås. Sous vide-tillagning är ej tillåtet. Råvara för tallriksrätten presenteras den 31 oktober.

Sebastian Gibrand driver till vardags egna konsultverksamheten Gibrands Gastronomi i Stockholm. 2017 vann han uttagningen i Bocuse d’Or Sverige och i juni 2018 tog han en silvermedalj i Bocuse d’Or Europe i Turin.

Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Gastronomi Sverige och Svenska Bocuse d’Or Akademien.

Mer om: Bocuse d´Or


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.261