23948sdkhjf

Matsalsnestor firar jämnt

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

En legend inom svenskt restaurangliv, Uno Hedman, fyller 90 år i dag den 5 oktober.

Uno Hedman har förutom ett långt yrkesliv i matsalen och som krögare varit med och startat Restauranghögskolan i Grythyttan och är en mycket aktad lärare och förebild. 

Uno Hedman arbetade med Tore Wretman i 25 år på Riche och Teatergrillen. Han började som kockelev och slutade som källarmästare.  

Han har tilldelats åtskilliga utmärkelser bland annat Gastronomiska Akademiens guldmedalj och blivit "Årets Werner".  

Därtill är han författare av läromedel i Serveringskunskap och medförfattare tillsammans med Gösta Norden i boken Välkommen till bords: Om uteätandets historia.

En längre intervju kommer i R&S nummer 5/2018. Där berättar han bland annat att han lagar sin frukost och middag dagligen, men äter lunchen ute. En nyckel till att ha hälsan och ett långt liv är att vara mycket aktsam med alkoholkonsumtion. Dock njuter han av ett glas champagne så gott som dagligen. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Glutenfria bageriet med ny vd

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Nyhetsbrev

Var tionde öl är alkoholfri

Arkiv

Hit kommer Linnea & Basilika

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.121