23948sdkhjf

Matsalsnestor firar jämnt

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

En legend inom svenskt restaurangliv, Uno Hedman, fyller 90 år i dag den 5 oktober.

Uno Hedman har förutom ett långt yrkesliv i matsalen och som krögare varit med och startat Restauranghögskolan i Grythyttan och är en mycket aktad lärare och förebild. 

Uno Hedman arbetade med Tore Wretman i 25 år på Riche och Teatergrillen. Han började som kockelev och slutade som källarmästare.  

Han har tilldelats åtskilliga utmärkelser bland annat Gastronomiska Akademiens guldmedalj och blivit "Årets Werner".  

Därtill är han författare av läromedel i Serveringskunskap och medförfattare tillsammans med Gösta Norden i boken Välkommen till bords: Om uteätandets historia.

En längre intervju kommer i R&S nummer 5/2018. Där berättar han bland annat att han lagar sin frukost och middag dagligen, men äter lunchen ute. En nyckel till att ha hälsan och ett långt liv är att vara mycket aktsam med alkoholkonsumtion. Dock njuter han av ett glas champagne så gott som dagligen. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svensk mästare i hembryggd öl

Corner Club smygöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Nyhetsbrev

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Arkiv

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.216