23948sdkhjf

Gör upp om godaste och mest innovativa smörgåsen

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

De tävlar i årets upplaga av Mack-SM.

Tävlingen avgörs den 9 november på Sthlm Food & Wine. Årets finalister  är Erica Andersson, Möllers bageri & konditor, Jeanette Ekerås, från  gårdsbageriet Mormor Bättys Kringlor, Emma Laiti, från  Hemmagastronomi Matsal, Deli och Bageri, Viktor Lind från Scandwich, Ronja Sander, från Malmborgs Konditori, Lilian Sagerfors från Ekenäs Hantverksbageri, Tomas Persson från RoslagsBageriet samt Mikaela Fischerström från Haga Tårtcompani & Bageri.

Finalisterna ska på 45 minuter skapa 20 mackor och allt, förutom brödet och eventuellt tillagat kött, fågel eller fisk, ska skapas från grunden.

– Mack-SM är tävlingen där vi vill se innovativa mackor. Ingredienserna i kombination med brödet ska kittla smaklökarna och bland årets bidrag ser vi tydliga hållbarhetstrender med lokal förankring. Mackorna i finalen av Mack-SM uppmuntrar hela branschen och alla mack- och brödfantaster ute i landet att prova nya kombinationer och smaker. Vi ser en trend i att det klimatsmarta brödet nu även kombineras med klimatsmarta tillbehör, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som arrangerar Mack-SM.

Årets jury består av juryordförande Gabriel Di Grado, Årets Bagare 2015 och som äger och driver Spånga Konditori och Bullar & Bröd i Stockholm, Jesper Långström, utbildningsansvarig på Sveriges bagare & konditorer, Liselott Svensson, vinnare av Mack-SM 2014 som arbetar på Bageri Rosetten i Jönköping, Gustav Fagerman, Årets Bagare 2018, som driver Artisan Bread i Karlstad samt Yohan von Engelhardt Volle, kock och produktutvecklare från bagerileverantören KåKå.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.131