23948sdkhjf

Gör upp om godaste och mest innovativa smörgåsen

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

De tävlar i årets upplaga av Mack-SM.

Tävlingen avgörs den 9 november på Sthlm Food & Wine. Årets finalister  är Erica Andersson, Möllers bageri & konditor, Jeanette Ekerås, från  gårdsbageriet Mormor Bättys Kringlor, Emma Laiti, från  Hemmagastronomi Matsal, Deli och Bageri, Viktor Lind från Scandwich, Ronja Sander, från Malmborgs Konditori, Lilian Sagerfors från Ekenäs Hantverksbageri, Tomas Persson från RoslagsBageriet samt Mikaela Fischerström från Haga Tårtcompani & Bageri.

Finalisterna ska på 45 minuter skapa 20 mackor och allt, förutom brödet och eventuellt tillagat kött, fågel eller fisk, ska skapas från grunden.

– Mack-SM är tävlingen där vi vill se innovativa mackor. Ingredienserna i kombination med brödet ska kittla smaklökarna och bland årets bidrag ser vi tydliga hållbarhetstrender med lokal förankring. Mackorna i finalen av Mack-SM uppmuntrar hela branschen och alla mack- och brödfantaster ute i landet att prova nya kombinationer och smaker. Vi ser en trend i att det klimatsmarta brödet nu även kombineras med klimatsmarta tillbehör, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som arrangerar Mack-SM.

Årets jury består av juryordförande Gabriel Di Grado, Årets Bagare 2015 och som äger och driver Spånga Konditori och Bullar & Bröd i Stockholm, Jesper Långström, utbildningsansvarig på Sveriges bagare & konditorer, Liselott Svensson, vinnare av Mack-SM 2014 som arbetar på Bageri Rosetten i Jönköping, Gustav Fagerman, Årets Bagare 2018, som driver Artisan Bread i Karlstad samt Yohan von Engelhardt Volle, kock och produktutvecklare från bagerileverantören KåKå.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Kritiserar ojämställda kocktävlingar: ”Det går för långsamt”

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

Snabbmatskedjan först med svenskt Amazon Go-koncept

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Nyhetsbrev

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Arkiv

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.145