23948sdkhjf

Gör upp om godaste och mest innovativa smörgåsen

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

De tävlar i årets upplaga av Mack-SM.

Tävlingen avgörs den 9 november på Sthlm Food & Wine. Årets finalister  är Erica Andersson, Möllers bageri & konditor, Jeanette Ekerås, från  gårdsbageriet Mormor Bättys Kringlor, Emma Laiti, från  Hemmagastronomi Matsal, Deli och Bageri, Viktor Lind från Scandwich, Ronja Sander, från Malmborgs Konditori, Lilian Sagerfors från Ekenäs Hantverksbageri, Tomas Persson från RoslagsBageriet samt Mikaela Fischerström från Haga Tårtcompani & Bageri.

Finalisterna ska på 45 minuter skapa 20 mackor och allt, förutom brödet och eventuellt tillagat kött, fågel eller fisk, ska skapas från grunden.

– Mack-SM är tävlingen där vi vill se innovativa mackor. Ingredienserna i kombination med brödet ska kittla smaklökarna och bland årets bidrag ser vi tydliga hållbarhetstrender med lokal förankring. Mackorna i finalen av Mack-SM uppmuntrar hela branschen och alla mack- och brödfantaster ute i landet att prova nya kombinationer och smaker. Vi ser en trend i att det klimatsmarta brödet nu även kombineras med klimatsmarta tillbehör, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som arrangerar Mack-SM.

Årets jury består av juryordförande Gabriel Di Grado, Årets Bagare 2015 och som äger och driver Spånga Konditori och Bullar & Bröd i Stockholm, Jesper Långström, utbildningsansvarig på Sveriges bagare & konditorer, Liselott Svensson, vinnare av Mack-SM 2014 som arbetar på Bageri Rosetten i Jönköping, Gustav Fagerman, Årets Bagare 2018, som driver Artisan Bread i Karlstad samt Yohan von Engelhardt Volle, kock och produktutvecklare från bagerileverantören KåKå.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nyhetsbrev

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Arkiv

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Menigo omorganiserar och varslar

Här öppnar Max-restaurang nummer 122

Etablerar sig i Västervik – och snart öppnar den första restaurangen på Södermalm.

Framstående kvinnor inom gastronomi prisade

Vinnare i nio kategorier tog emot pris på Stellagalan.

1

Ny krogguide för vegetarianer

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.108