23948sdkhjf

Två gånger gästspel

25 oktober är dagen för gästspel för då gästar Bocuseaktuella Sebastian Gibrand och kocken Johan Backéus varsin Stockholmskrog.

Den 25 oktober gästar förra årets Årets kock Johan Backéus, Södra Teaterns restaurang Mosebacke Etablissement. Tillsammans med restaurangens kökschef Håkan Hederstedt har han satt samman en exklusiv meny bestående av sex mellanrätter inspirerad av restaurangens vegetariska meny.

– Det ska bli superkul att gästspela tillsammans med Spendrups på Mosebacke Etablissement. Jag kommer att köra några varianter av mina finalrätter från Årets Kock 2017 och det känns superkul att det är uteslutande vegetarisk och vegansk mat under kvällen, säger Johan Backéus, i en kommentar.

Johan Backéus har erfarenhet från restauranger som Aveqia, Gondolen, Restaurang BAR och Restaurang Lux i Stockholm. Totalt har Johan ställt upp i Årets Kock sex gånger och förutom segern i Årets Kock 2017 kom han till semifinal 2012, tog silver 2013, var i final 2014 och tog silver 2016.

Samma kväll dyker Bocuseaktuella kocken Sebastian Gibrand Jon Widegrens restaurang Lådan på Luntmakargatan i Stockholm enligt tidningen Nöjesguiden.

– Min vision när det kommer till matlagning är ett kompromisslöst fokus på den specifika råvaran och dess karaktär. Att få möjligheten att gästa Lådan en kväll och experimentera med fast fine dining och att få presentera street food på ett sätt som man kanske inte förväntar sig känns oerhört roligt, säger Sebastian Gibrand enligt tidningen.

Sveriges Bocusekandidat Sebastian Gibrand, tillsammans med coachen Tommy Myllymäki, tränar nu inför Bocuse d’Or som avgörs i Lyon den 29 till 30 januari 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062