23948sdkhjf

Två gånger gästspel

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

25 oktober är dagen för gästspel för då gästar Bocuseaktuella Sebastian Gibrand och kocken Johan Backéus varsin Stockholmskrog.

Den 25 oktober gästar förra årets Årets kock Johan Backéus, Södra Teaterns restaurang Mosebacke Etablissement. Tillsammans med restaurangens kökschef Håkan Hederstedt har han satt samman en exklusiv meny bestående av sex mellanrätter inspirerad av restaurangens vegetariska meny.

– Det ska bli superkul att gästspela tillsammans med Spendrups på Mosebacke Etablissement. Jag kommer att köra några varianter av mina finalrätter från Årets Kock 2017 och det känns superkul att det är uteslutande vegetarisk och vegansk mat under kvällen, säger Johan Backéus, i en kommentar.

Johan Backéus har erfarenhet från restauranger som Aveqia, Gondolen, Restaurang BAR och Restaurang Lux i Stockholm. Totalt har Johan ställt upp i Årets Kock sex gånger och förutom segern i Årets Kock 2017 kom han till semifinal 2012, tog silver 2013, var i final 2014 och tog silver 2016.

Samma kväll dyker Bocuseaktuella kocken Sebastian Gibrand Jon Widegrens restaurang Lådan på Luntmakargatan i Stockholm enligt tidningen Nöjesguiden.

– Min vision när det kommer till matlagning är ett kompromisslöst fokus på den specifika råvaran och dess karaktär. Att få möjligheten att gästa Lådan en kväll och experimentera med fast fine dining och att få presentera street food på ett sätt som man kanske inte förväntar sig känns oerhört roligt, säger Sebastian Gibrand enligt tidningen.

Sveriges Bocusekandidat Sebastian Gibrand, tillsammans med coachen Tommy Myllymäki, tränar nu inför Bocuse d’Or som avgörs i Lyon den 29 till 30 januari 2019.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svensk mästare i hembryggd öl

Corner Club smygöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Nyhetsbrev

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Arkiv

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.124