23948sdkhjf

Två gånger gästspel

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

25 oktober är dagen för gästspel för då gästar Bocuseaktuella Sebastian Gibrand och kocken Johan Backéus varsin Stockholmskrog.

Den 25 oktober gästar förra årets Årets kock Johan Backéus, Södra Teaterns restaurang Mosebacke Etablissement. Tillsammans med restaurangens kökschef Håkan Hederstedt har han satt samman en exklusiv meny bestående av sex mellanrätter inspirerad av restaurangens vegetariska meny.

– Det ska bli superkul att gästspela tillsammans med Spendrups på Mosebacke Etablissement. Jag kommer att köra några varianter av mina finalrätter från Årets Kock 2017 och det känns superkul att det är uteslutande vegetarisk och vegansk mat under kvällen, säger Johan Backéus, i en kommentar.

Johan Backéus har erfarenhet från restauranger som Aveqia, Gondolen, Restaurang BAR och Restaurang Lux i Stockholm. Totalt har Johan ställt upp i Årets Kock sex gånger och förutom segern i Årets Kock 2017 kom han till semifinal 2012, tog silver 2013, var i final 2014 och tog silver 2016.

Samma kväll dyker Bocuseaktuella kocken Sebastian Gibrand Jon Widegrens restaurang Lådan på Luntmakargatan i Stockholm enligt tidningen Nöjesguiden.

– Min vision när det kommer till matlagning är ett kompromisslöst fokus på den specifika råvaran och dess karaktär. Att få möjligheten att gästa Lådan en kväll och experimentera med fast fine dining och att få presentera street food på ett sätt som man kanske inte förväntar sig känns oerhört roligt, säger Sebastian Gibrand enligt tidningen.

Sveriges Bocusekandidat Sebastian Gibrand, tillsammans med coachen Tommy Myllymäki, tränar nu inför Bocuse d’Or som avgörs i Lyon den 29 till 30 januari 2019.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.148