23948sdkhjf

Två gånger gästspel

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

25 oktober är dagen för gästspel för då gästar Bocuseaktuella Sebastian Gibrand och kocken Johan Backéus varsin Stockholmskrog.

Den 25 oktober gästar förra årets Årets kock Johan Backéus, Södra Teaterns restaurang Mosebacke Etablissement. Tillsammans med restaurangens kökschef Håkan Hederstedt har han satt samman en exklusiv meny bestående av sex mellanrätter inspirerad av restaurangens vegetariska meny.

– Det ska bli superkul att gästspela tillsammans med Spendrups på Mosebacke Etablissement. Jag kommer att köra några varianter av mina finalrätter från Årets Kock 2017 och det känns superkul att det är uteslutande vegetarisk och vegansk mat under kvällen, säger Johan Backéus, i en kommentar.

Johan Backéus har erfarenhet från restauranger som Aveqia, Gondolen, Restaurang BAR och Restaurang Lux i Stockholm. Totalt har Johan ställt upp i Årets Kock sex gånger och förutom segern i Årets Kock 2017 kom han till semifinal 2012, tog silver 2013, var i final 2014 och tog silver 2016.

Samma kväll dyker Bocuseaktuella kocken Sebastian Gibrand Jon Widegrens restaurang Lådan på Luntmakargatan i Stockholm enligt tidningen Nöjesguiden.

– Min vision när det kommer till matlagning är ett kompromisslöst fokus på den specifika råvaran och dess karaktär. Att få möjligheten att gästa Lådan en kväll och experimentera med fast fine dining och att få presentera street food på ett sätt som man kanske inte förväntar sig känns oerhört roligt, säger Sebastian Gibrand enligt tidningen.

Sveriges Bocusekandidat Sebastian Gibrand, tillsammans med coachen Tommy Myllymäki, tränar nu inför Bocuse d’Or som avgörs i Lyon den 29 till 30 januari 2019.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Glutenfria bageriet med ny vd

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Nyhetsbrev

Var tionde öl är alkoholfri

Arkiv

Hit kommer Linnea & Basilika

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.112