23948sdkhjf

Vann med havsabborre

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Niclas Jansson från Sigtunahöjden Hotell & Konferens i Sigtuna vann juniorklassen av den europeiska tävlingen Copper Skillet, arrangerad av IACC, för kockar inom mötesindustrin. Han får nu representera Sverige i världsfinalen i april nästa år som äger rum i Toronto i Kanada. Där tävlar de vinnande kockarna från de övriga världsdelarna inom IACC; America och Asia-Pacific.

Han vann med en rätt som bestod av smörstekt soya- och citronrimmad havsabborre serverad med stekt zucchini, zucchini marinerad i citron, karamelliserad endivesallad och en smörsås gjord på rostad tomat, chorizo och krasse. Rätten var toppad med krispig chorizo och friterad grönkål. Allt tillagas på 30 minuter på två gasolplattor. Innan tävlingen startar får kockarna 15 minuter att plocka på sig råvaror med tillhörande två proteiner. Under hela tävlingen har de tillgång till ett skafferi, färska råvaror och mejeriprodukter. 

- Jag hoppades på råvarorna tomat och zucchini samt fisk och skaldjur, med tanke på att tävlingen hölls i Portugal. Jag visste att jag skulle välja fisk om det alternativet fanns. Jag har länge tyckt att det är roligt att jobba med fisk men samtidigt ser jag en större utmaning med det då fisk är känsligare. Men samtidigt är möjligheterna större, säger Niclas Jansson.

Niclas Jansson är nu tillsammans med de andra i restaurangteamet och kökschef Louise Hallquist aktuell med premiären den 20 oktober för Sigtunahöjdens nya koncept Restaurang Skog.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Finaldags för Årets unga kock

Två Michelin-stjärnor till Gastrologik

Krögarduon har väntat sex år på att få lägga till ytterligare en stjärna.

Mr Cake till Göteborg

De kan bli bästa krog på White Guides gala

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Nyhetsbrev

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Arkiv

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.117