23948sdkhjf

Vann med havsabborre

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Niclas Jansson från Sigtunahöjden Hotell & Konferens i Sigtuna vann juniorklassen av den europeiska tävlingen Copper Skillet, arrangerad av IACC, för kockar inom mötesindustrin. Han får nu representera Sverige i världsfinalen i april nästa år som äger rum i Toronto i Kanada. Där tävlar de vinnande kockarna från de övriga världsdelarna inom IACC; America och Asia-Pacific.

Han vann med en rätt som bestod av smörstekt soya- och citronrimmad havsabborre serverad med stekt zucchini, zucchini marinerad i citron, karamelliserad endivesallad och en smörsås gjord på rostad tomat, chorizo och krasse. Rätten var toppad med krispig chorizo och friterad grönkål. Allt tillagas på 30 minuter på två gasolplattor. Innan tävlingen startar får kockarna 15 minuter att plocka på sig råvaror med tillhörande två proteiner. Under hela tävlingen har de tillgång till ett skafferi, färska råvaror och mejeriprodukter. 

- Jag hoppades på råvarorna tomat och zucchini samt fisk och skaldjur, med tanke på att tävlingen hölls i Portugal. Jag visste att jag skulle välja fisk om det alternativet fanns. Jag har länge tyckt att det är roligt att jobba med fisk men samtidigt ser jag en större utmaning med det då fisk är känsligare. Men samtidigt är möjligheterna större, säger Niclas Jansson.

Niclas Jansson är nu tillsammans med de andra i restaurangteamet och kökschef Louise Hallquist aktuell med premiären den 20 oktober för Sigtunahöjdens nya koncept Restaurang Skog.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svensk mästare i hembryggd öl

Corner Club smygöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Nyhetsbrev

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Arkiv

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.102