23948sdkhjf

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Niclas Jansson från Sigtunahöjden Hotell & Konferens i Sigtuna vann juniorklassen av den europeiska tävlingen Copper Skillet, arrangerad av IACC, för kockar inom mötesindustrin. Han får nu representera Sverige i världsfinalen i april nästa år som äger rum i Toronto i Kanada. Där tävlar de vinnande kockarna från de övriga världsdelarna inom IACC; America och Asia-Pacific.

Han vann med en rätt som bestod av smörstekt soya- och citronrimmad havsabborre serverad med stekt zucchini, zucchini marinerad i citron, karamelliserad endivesallad och en smörsås gjord på rostad tomat, chorizo och krasse. Rätten var toppad med krispig chorizo och friterad grönkål. Allt tillagas på 30 minuter på två gasolplattor. Innan tävlingen startar får kockarna 15 minuter att plocka på sig råvaror med tillhörande två proteiner. Under hela tävlingen har de tillgång till ett skafferi, färska råvaror och mejeriprodukter. 

- Jag hoppades på råvarorna tomat och zucchini samt fisk och skaldjur, med tanke på att tävlingen hölls i Portugal. Jag visste att jag skulle välja fisk om det alternativet fanns. Jag har länge tyckt att det är roligt att jobba med fisk men samtidigt ser jag en större utmaning med det då fisk är känsligare. Men samtidigt är möjligheterna större, säger Niclas Jansson.

Niclas Jansson är nu tillsammans med de andra i restaurangteamet och kökschef Louise Hallquist aktuell med premiären den 20 oktober för Sigtunahöjdens nya koncept Restaurang Skog.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094